blokujący się spust

Pytania, a czasem nawet odpowiedzi...

Moderator: HQ

blokujący się spust

Postprzez Celin 23 Mar 2012, 23:25

Dziś chciałem założy nową komorę (metalowa, jednoczęściowa madbulla). Rozebrałem replikę, aż do momentu gdy można swobodnie wyją GB, chcę przymierzy komorę i okazało się, że KWA nie jest przystosowana do jednoczęściowych komór. Trudno się mówi. Złożyłem wszystko do kupy, no ale trzeba było przetestować czy działa. Naciskam na spust na singlu i po jakiś 3-4 strzałach "na sucho" (nawet lufy zapomniałem wsadzi:) ) zaciął się spust. No nic, rozkręciłem ponownie i spust chodził po rozkręceniu dobrze. Więc składam do kupy. Strzelam na sucho i tym razem spust klika. Na auto chodzi dobrze bez zacinek, a na single jest pod koniec wciskania opór, potem kliknięcie i jedzie do końca. Nie wiem co jest grane. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem lub wie jak to naprawić?
Aha nie wiem czy to ma znaczenie, ale zamiast standardowej rękojeści założyłem inna, nie wiem czy silnik osadzony w nowej może jakoś wpływać na spust.

Jest jeszcze jedna sprawa. Nie pamiętam dokładnie położenia dyszy cylindra (dysza powietrza) w spoczynku. Nie wiem czy dobrze określiłem element, chodzi o to coś co wystaje z GB i uderza kulki :) Mianowicie, wydaje mi się, że jak rozbierałem replikę, to było położone w takiej pozycji, że nie zasłaniało wylotu kulek z magazynka. Jak złożyłem i strzeliłem kilka razy na sucho bez lufy, to zauważyłem, że dysza jakby wyszła trochę z GB i teraz zasłania wylot kulek.
Aktualnie da się ją wciskać do środka GB, ale jakaś sprężyna to wypycha. Jak wspomniałem, nie pamiętam w jakiej było pierwotnie pozycji. Czy coś schrzaniłem z GB? :)
Jutro zapodam zdjęcie o co dokładnie mi chodzi :)
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Re: blokujący się spust

Postprzez Celin 23 Mar 2012, 23:55

co do drugiej części postu, czyli tej z dyszą to właśnie obejrzałem filmik na YT http://www.youtube.com/watch?v=B2jF6C6_axg i w minucie 14:50 widzę, że dysza powinna zasłaniac wylot kulek. Jednak w dalszej części filmu w minucie 18 już nie zasłania, o co chodzi? :)
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Re: blokujący się spust

Postprzez Celin 24 Mar 2012, 20:24

problem się jakby sam rozwiązał. wszystkiemu winny był chwyt pistoletowy. nie wiem czemu, ale nie pasuje do KWA. Na wmasg ktoś napisał, że możliwe jest, iż ten chwyt zmienia troszkę kąt ułożenia silnika względem GB w przypadku właśnie KWA. Takim oto sposobem mam do zbycia chwyt pistoletowy :) Jeśli ktoś będzie zainteresowany, to mogę pierw go pożyczy aby sobie przymierzył czy mu pasuje, bo może się okazać, że też nie bangla :)
Chwyt to dokładnie ten: http://azteko.pl/chwyt-pistoletowy-g27- ... -1789.html
Troszkę go w środku przeszlifowałem coby silnik mógł sprężynować (na początku w ogóle nie odbijał). Jak komuś podpasuje to za 2 dyszki odstąpię (oczywiście jak wspomniałem wcześniej pierw proponuję zamierzyć).
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Wróć do Dział techniczny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości