[Trening obowiązkowy] 2014-09-21 -Taktyka Czerwona -Zielonka

Dział poświęcony raportom i dyskusjom z różnych wydarzeń otwartych. Także AAR umieszczane na innych forach.

Moderator: HQ

[Trening obowiązkowy] 2014-09-21 -Taktyka Czerwona -Zielonka

Postprzez Mati 21 Wrz 2014, 20:01

Zakładam:)

Dziękuję raz jeszcze. Doceniam zapał i elastyczność. Do omówienia jest parę rzeczy ale teraz nie mogę.
Insecto wrzucisz nasze liczne ogłoszenia? Termin imprezki - może faktycznie skorzystamy z zaproszenia do Jamy? :)
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Re: [Trening obowiązkowy] 2014-09-21 -Taktyka Czerwona -Ziel

Postprzez InseCt 23 Wrz 2014, 10:32

Dzięki chłopaki za przybycie. Zrobiliśmy niecałe 8 km, obeszliśmy cały poligon z utrzymywaniem jako tako procedur ;)
Generalnie jak na pierwsze razy nie było źle, jedynie:
- kiepsko z trzymaniem odległości w szyku, zmiany szyku, zbijaliśmy się w kupę, brak dokładnego pokrycia sektorów, itp. Jeszcze będziemy ćwiczyć
- przekraczanie przeszkody/drogi, trzeba chodzić, aż wejdzie w krew automatycznie.
Generalnie 3 warianty, na szybko oraz dwa z ubezpieczeniem, jeden z nich cały FT, drugi z dwójką robiącą miejsce. O tyle jest to ważne, że przy skręcie na skrzyżowaniu lepiej jest jak dwójka robiąc miejsce dla reszty obczaja trasę przemarszu.
- Obrona okrężna - już wiadomo jak z odległościami. Ale raz, to nie znaczy przetrenowane, będziemy klepać.
- Znaki niewerbalne - potwierdzanie otrzymania wiadomości - to szwankowało. Informowanie przez czujkę co się dzieje, reszcie ekipy.
- Radio - w ogóle leży, brak potwierdzania otrzymania rozkazu/informacji, brak łączności - ale tego nie ćwiczyliśmy.

A tak to super i do następnego ;)
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Dravlin 23 Wrz 2014, 22:25

Rzadko bywam na treningach ale tak sobie pomyślałem że może na następnym można by zrobić na bojowo, niby to cały czas w strefie wroga. Chodzenie szykami i wszystkie skrzyżowania jak i otwarty teren trzeba by było obczajać jak by tam mógł się przeciwnik kryć. Teraz to trochę jak widziałem było jakby studencko. Weszliśmy, przeszliśmy i podyskutowaliśmy. Trzy rodzaje przejść i w pewnym momencie się zaczęło to części mieszać. Można by zrobić tak że zasuwamy od parkingu i robimy kilka przejść przez drogę jednym sposobem potem gdzieś robimy obronę okrężną i omawiamy co było nie tak i znów w drogę. Kilka przejść i znów obrona okrężna i omówienie niedociągnięć i znów w drogę tylko cały czas jak w strefie wroga nie że to niby wyimaginowana droga a tamtej to niema a tu jest niby skręt i część nie wie o co idzie i gdzie ta droga mam być. Nałaźmy się ale zróbmy zabezpieczenie każdego możliwego niebezpieczeństwa które nam teren zaoferuje i myślę że może to dało by nam jeszcze lepsze efekty.

Muszę powiedzieć że miło było się spotkać z wami i połazić. Bardzo przyjemny trening i mam nadzieje że w końcu udami mi się tak poustawiać wszystko by móc częściej wpadać na treningi.
Nie walcz z idiotami.
Mają przewagę liczebną.
Dravlin

Miejscowość: Leszno

Postprzez Dandysz 24 Wrz 2014, 10:04

Następnym razem to możecie mieć realne zagrożenie w postaci czającego się "gdzieś tam, wszędzie" oddziału Duchów, który sprawi, że będzie panowała spina cały czas.
Kiedy jesteś większy... wtedy rany postrzałowe są mniejsze.
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez Dravlin 24 Wrz 2014, 13:19

To trzeba by było grać według zasad T15, i jak by człowiek dostał od Katany z tej jego rusznicy to nie musiał by udawać szoku bo by sie darł i latał jak oszalały po samym efekcie trafienia, lub z mniejszej odległości byśmy sie tylko nakrywali nogami. ;)
Nie walcz z idiotami.
Mają przewagę liczebną.
Dravlin

Miejscowość: Leszno

Wróć do Po imprezach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości