[Piknik z Cieniami] Poligon w Słupnie 2013-09-29

Dział poświęcony raportom i dyskusjom z różnych wydarzeń otwartych. Także AAR umieszczane na innych forach.

Moderator: HQ

[Piknik z Cieniami] Poligon w Słupnie 2013-09-29

Postprzez Mati 30 Wrz 2013, 10:40

Przenoszę tu temat po pikniku.
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Re: [Piknik z Cieniami] Poligon w Słupnie 2013-09-29

Postprzez Dandysz 30 Wrz 2013, 16:00

Chciałem Wszystkim podziękować za mile spędzony czas. Miny i reakcje paru dzieciaków były warte tego całego zachodu. Żurek - wyśmienity, kiełbaski i smalczyk z chlebusiem dopełniły reszty.
To była naprawdę fajnie spędzona Niedziela. Nareszcie był czas aby pogadać z Kataną.
Generalnie odpocząłem psychicznie angażując się w taki projekt. To miłe oderwanie od zawodowej codzienności. Jeszcze raz dziękuję Wszystkim za współudział w Pikniku.

Dandysz
Kiedy jesteś większy... wtedy rany postrzałowe są mniejsze.
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez InseCt 30 Wrz 2013, 16:37

Było bardzo sympatycznie.
Gratulacje dla Matiego za poświęcony czas w sobotę i niedzielę. Myślę, że został niedoceniony :D
Jestem pod wrażeniem potencjału przygotowawczego Dandysza oraz Biologa, Katany, Danesza (żarcie!) i wszystkich innych. Odwalone zostało naprawdę kawał dobrej roboty!
W ogóle nie wiedziałem, że jesteśmy w stanie coś takiego stworzyć :shock: Tym bardziej należą się brawa i podziękowania za włożony wysiłek.

Co do zaproszonych gości, zjawiło się dużo mniej niż połowa zaproszonych... Ciężko wtedy przewidywać ile, co i czego... Przykład żurek/kiełbaski. Nie wiem także, czy ktoś się pojawił w ogóle w ogłoszeń na ww2 i asgw. Chyba nie.
Szkoda, bo atrakcje były naprawdę zaskakujące.
Strzelnica snajperska (ale jaka!, dymy, baloniki), bunkier CQB (tutaj mistrzostwo świata z figurkami, petardami, dymami i strobo - klimat nieziemski), Danesz Red Cross Station, HQ, strzelnica zwykła, patrole/strzelanka.
No i tort...

Dzięki chłopy za zaangażowanie

P.S. Mam filmik z przemarszu w środku bunkra, ale waży 2,2 GB... Gdzie to można wrzucić?
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Bartolini 30 Wrz 2013, 17:33

wrzucaj na YouTube. może trochę potrwa ale chyba najlepsze rozwiązanie.
Co do pikniku to tak jak pisałem - atrakcje przygotowane były rewelacyjne, ale mam poczucie, że następnym razem lepiej trzeba zorganizować gości. Nie robić od razu wolnego dostępu do każdego punktu lecz zorganizować to ustalając czas i grupy. Szkoda tylu przygotowań bo ostatecznie mimo że gości było mało to i tak nie każdy zdecydował się sam z siebie skorzystać z każdej z atrakcji. Organizacja i nakierowanie na pewno sprawi, że łatwiej przekonają się do wzięcia udziału i docenieniu wysiłku organizatorów. Dzięki temu można bardziej nasycić czas atrakcjami, sprawić, że będzie ich więcej, przy jednocześnie skróceniu całego przedsięwzięcia. Unikniemy dłużyzn i nie pominiemy żadnej z atrakcji. Nie wyjdzie to bez zawężenia czasu przyjazdu gości. Dałbym tak przedział max 2h, w tym czasie na bramie stoi warta, a potem konsekwentnie realizujemy plan. Węższe ramy czasowe pozwolą na skupienie uczestników w jednym konkretnym czasie i na organizację.

wszystko to, to tylko sugestie na następny raz. Poddaje to też waszej ocenie. Ja ciągle jestem pod wrażeniem, że Mati zorganizował ponownie ten teren, że js'y zbudowały na prawdę profesjonalne stanowiska. Jest potencjał. Respekt. Szacun. Gratulacje.
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Dandysz 01 Paź 2013, 11:29

Można by w przyszłości zrobić taki piknik w postaci spaceru po lesie od atrakcji do atrakcji z przewodnikiem. Zbiera się grupka gości w startowym/końcowym punkcie HQ i w towarzystwie "przewodnika" pokonuje trasę do pierwszej atrakcji np. strzelnicy snajperskiej ulokowanej na wysepce, następnie do kolejnej i do następnej. Każdy z gości może skorzystać z danej atrakcji lub też nie, ale ma pełen obraz Pikniku. Jako HQ można by wykorzystać zadaszoną już wiatę, stoły i ławy lub też teren pomiędzy bramami.
Hehe... za rok na pewno już będzie atrakcja motoryzacyjna w postaci bojowego bugge i toru z celami do koszenia z KM`u :)
Image
Ostatnio edytowany przez Dandysz, 01 Paź 2013, 11:45, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez InseCt 01 Paź 2013, 11:45

Jezus maria.. :D
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Dandysz 01 Paź 2013, 12:25

Wzywanie świętych nic tu nie pomoże. Co prawda teren, na którym odbywał się piknik jest poniekąd pod jurysdykcją świecką ale zaznaczam iż należy wierzyć tylko w amunicję - dużo amunicji :)
Ostatnio edytowany przez Dandysz 01 Paź 2013, 14:44, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez Mati 01 Paź 2013, 12:51

Wszak Gratia ancilla naturae
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Dandysz 11 Sty 2014, 13:39

Kurcze, właśnie dziś mi się skończył żurek od danesza, którego znaczne ilości zabrałem po pikniku do domu :lol:
Tęsknie za nim ;) I za żurkiem i daneszem :D
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Wróć do Po imprezach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości