ZGŁOSZENIE - monopol

JS2305 want You!

Moderator: HQ

Re: ZGŁOSZENIE - monopol

Postprzez Katana 16 Sie 2011, 18:08

Bo zrywanie kolego to tylko wstęp do oskrzydalania i zasadzki :)
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez Dravlin 16 Sie 2011, 21:15

nie bój się zrywania. :D jak chłopaki na ostatnim simie mieli zrywać to bronili prawie jako jedyni bazy. Gotowość bojowa osiągnięta została wtedy w 20 do 30 sekund jak nie krócej, niektórym grupom zajęło to i 20 minut. Tak więc nie przejmuj się zrywaniem Cienie szybko analizują sytuacje i na bieżąco dostosowują taktykę do sytuacji. Tak szczerze to możesz na milsimie nie wystrzelić ani 1 kulki i wygrać wojnę. Tak było w moim przypadku i był to naprawdę udany milsim. :D

Pozdrawiam Dravlin
Nie walcz z idiotami.
Mają przewagę liczebną.
Dravlin

Miejscowość: Leszno

Postprzez Biolog 18 Sie 2011, 00:27

Z tego co pamiętam to atak też ćwiczyliśmy, a natknięcie się na siły wroga z reguły liczniejszego na głębokim zwiadzie to hmm, ja bym tam wiał. A co do gościa Monopola to jeśli uda się spiłować parcie na spust i zachować deklarowaną frekwencję to nasza ekipa na pewno wiele zyska na przyszłym członku.
Image
Biolog

Postprzez Sushi 18 Sie 2011, 08:47

Mysle ze o procesie rekrutacyjnym i wogole o naszej ekipie z perspektywy rekruta, najcenniejsze beda wypowiedzi.. samych obecnych rekrutow wiec popros Lewiatana i Rachab o pare slow ;]

A co do zrywania to tak jak pisali poprzednicy. zalezy od sytuacji taktycznej na polu walki i charakterystyki misji. Jesli naszym zadaniem jest zwiad/obserwacja itd dzialamy po cichu i skrycie. wykrycie naszego odzialu=praktycznie zawalona misja i w takim przypadku nie nawiazujemy walki (vide rgr).

Czasem zdaza sie zabezpieczanie med evaca(vide bosnia3) czy konkretnego obszaru ktory ma znaczenie taktyczne-wtedy walka jest nawiazywana. Czasami jest to utrzymywanie pozycji obronnych (vide obrona bazy na bosni3 i rr3) a czasem organizacja zasadzki czyli kombinacja dzialania skrytego + wystrzelanie przeciwnika. przyklady mozna mnozyc, a jako SOF musimy byc przygotowani na wszystko :)
Image
Battlefield Angels // "That others may live"
Sushi

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Rachab 18 Sie 2011, 09:52

Nieproszona, bo i tak miałam napisać :)
Z mojej perspektywy widzę to tak: najważniejsza jest misja. Stąd konieczna jest dyscyplina. I samodyscyplina. Jeśli jako JS chcą robić rzeczy nietypowe /lub jak tłumaczył mi Sushi 'zupełnie typowe. dla JS'/ to dostosowują działania do misji. Przy całej ich fantazji, brawurze i agresji nie przestają myśleć głową. NKWD za nimi nie idzie, żeby bez względu na wszystko atakowali. To tyle po 4 miesiącach trenowania.
W czasie rekrutacji uczą cierpliwie, obrywasz za to co źle i chwalą jak dobrze (ostatnio jest co prawda długi okres prosperity, ale wyczuwam, że niedlugo Dowództwu się to znudzi, przejdą level wyżej i będzie nam wychodzić 50 %).

Wystarczy, idę w góry, bo mi je zadepczą.

ps. a parciem na spust się ze mną podziel, bo mi rękę paraliżuje, jak mam strzelić do człowieka :) i się w grupie wyrówna.
Medycyna ratunkowa stoi w sprzeczności z procesem selekcji naturalnej.
Rachab

Postprzez Katana 18 Sie 2011, 15:36

Gosia, Ty nie musisz strzelać. bedziesz miala na sobie 20 granatow i bedziesz rzucac :)

Monopol musisz sobie odpowiedzic na jedno pytanie: czy chcesz odwzorować prawdziwe wojenne klimaty, czy po prostu być jak Dżon Rambo. Jak to pierwsze, to pewnie chcesz życ, wiec się schowasz jak strzelają. Jak to drugie, polecam m60 i jebanki. Ja się chowam, potem strzelam.
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez monopol 18 Sie 2011, 16:47

Ludzie, to żart był przecież, a wy się wszyscy tak najeżyliście :P Wszystkie akcje typu "Dżon Rambo" weryfikowane są przecież przy pierwszym kontakcie z bardziej ogarniętą grupą, a strzelanie M60 z biodra jest dobre na filmach :P Gdybym myślał inaczej to właśnie zostałbym przy jebankach, a nie na siłę pchał się na milsimy :)
monopol

Postprzez lewiatan 18 Sie 2011, 20:48

Witaj monopol
Uwierz mi jestem dumny że jestem rekrutem w cieniach bo jest to zajebista ekipa, nie ma kfasów czy konfliktów tylko wielka przyjaźń. Bardzo ci polecam przyjście na kilka treningów a sam zobaczysz że na każdego członka cienie i rekruta możesz liczyć. Mogę też powiedzieć że tworzy się mała rodzinka. Myślę że fajnie miało by cię mieć w drużynie i liczyć na wsparcie z twojego m16. Naprawdę przyjdź na kilka treningów a cienie wciągną cię tak samo jak mnie. Przy okazji pozdrawiam członków cieni i dowództwo. Pozdrawiam cię Monopol
Ostatnio edytowany przez lewiatan, 19 Sie 2011, 07:40, edytowano w sumie 1 raz
lewiatan

Postprzez monopol 18 Sie 2011, 22:04

E, raczej mnie tu nikt nie chce zrazić do ekipy, tylko chcą mnie uświadomić w co się pakuję :) A ja mam tego świadomość i mi to odpowiada
monopol

Postprzez Sushi 19 Sie 2011, 10:48

otóz to ;] Jestesmy ekipą dosyć specyficzną i nie kazdemu musi to pasowac. pytales tez o okres rekrutacji. Rachab wspominala ze jest juz 4 miesiac rekrutem, lewiatan chyba chwile dluzej. Jak sie zapytasz reszty, zapewne powiedza o krotszym okresie - mymusila to na nas dosyc szybka i dynamiczna zmiana kadry, a - na szczęscie - trafili do nas ludzie ogarnieci i nie zalujemy dzis "przyspieszonego" trybu rekrutacji. od chwili pojawienia sie lewiatana, rachab i ciebie mamy juz komfort (dla nas - bo dla rekrutow to troche gorzej ;) ) przedluzania okresu rekrutacji. musimy byc po prostu w 100% pewni ze dana osoba wkleila sie w ekipie jako soba i ze dociagnela swoimni umiejetnosciami do reszty. Nie ma wiec konkretnego terminu od-do, ale na pewno nie jest to tydzien czy dwa. Sam okres goscia najczesciej trwa ok miesiaca (choc to akurat w glownej mieze zalezy od twojej deklaracji). Okres rekruta trwa duzo dluzej.
Image
Sushi

Postprzez InseCt 19 Sie 2011, 11:41

No i widzisz, teraz mi uświadomiłeś, że to już 4 miesiąc rekrutacji. I co my teraz zrobimy? Będzie trzeba przyjąć teraz :P
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Sushi 19 Sie 2011, 12:28

ja proponuje dociagnac do konca okresu szkoleniowego ;] pogadamy gdzie indziej ;P
Image
Sushi

Postprzez Katana 20 Sie 2011, 08:48

Owłasnie to Monopol, uświadomić:) Jak ja dołączałęm do ekipy, nie wiedziałem co mnie czeka. Bog wyjaśniał to i owo, ale praktyk to praktyka. A teraz... oszczędzam na kulkach, bo więcej myśle, niż strelam. No chyba ze dochodzi do poważnego konktatu, to sie batki grzeją i łądownice prują od wachlowania magami, patrz szlaban nasz ukochany w nocy.
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez Rachab 20 Sie 2011, 09:28

szszszszsz... Lewiatan, słyszysz ten szum? To szyją nam berety :)
A tak serio, co do długości rekrutacji-rekrut też chce być pewny-że da radę kondycyjnie i technicznie, że przejdzie z punktu A do B z całym obciążeniem, po drodze padając 50 razy w błoto i czołgając się przez torfowiska, że opróżni magazynek strzelając we właściwym kierunku i ogólnie - że jak go gdzieś zabiorą to przynajmniej nie będzie przeszkadzał. Co innego mężczyzna z przeszłością jak Monopol a co innego zwierzę biurowe jak ja.
Medycyna ratunkowa stoi w sprzeczności z procesem selekcji naturalnej.
Rachab

Postprzez lewiatan 20 Sie 2011, 12:31

Też tak rachab coś wyczułem z tego grypsowania dowództwa że już jesteśmy tak długo rekrutami że może zostanie pełnoprawnymi członkami. Tylko dowództwo musi się sprecyzować kiedy kończy tą rekrutacje bo muszę salę na imprezę wynająć. Pozdrawiam
lewiatan

Postprzez InseCt 03 Lis 2011, 11:52

monopol, i jak dalej? Nadal jesteś zainteresowany?
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Mati 21 Lis 2011, 22:45

Ostatnia wizyta na forum 2 miesiące temu + postawa w okol. KOS, kiedy (nie)widzieliśmy się po raz ostatni = jak dla mnie zamknięcie tematu. Szkoda bo jesteś Monopol świetnym operatorem ale czy u nas? mamy jasne wymogi.

Apelacja?
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Sushi 22 Lis 2011, 00:59

IMo temat do zamkniecia.
Image
Sushi

Postprzez Katana 22 Lis 2011, 12:09

Jednak parcie na spust wygralo .
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez InseCt 22 Lis 2011, 12:47

Zamykam.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Poprzednia

Wróć do Rekrutacja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość