[Mini Milsim, klimat Bośni] 2011-10-09 Budy/Kampinos

Informacje o wszystkich imprezach otwartych od umawiania się na browar przez strzelanki po imprezy historyczne, kulturowe etc.

Moderator: HQ

Re: [Mini Milsim, klimat Bośni] 2011-10-09 Budy/Kampinos

Postprzez Bartolini 08 Paź 2011, 21:17

Podpisuje sie pod pytaniem Petera.. Chociaż nastawiam sie na 10 na lutosławskiego- problem w tym ze to jest dłuuuuuga ulica.
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Miejscowość: Warszawa

Postprzez InseCt 08 Paź 2011, 21:55

1000 W Klaudynie na ul. Lutosławskiego przy hangarze. 0930 jest to zbiórka dla niezwmotoryzowanych, więc to olewamy.
Umawiamy się 0915 na Wiatracznej, chyba, że ktoś ma bardzo blisko do Klaudynu to tam niech będize na 1000.
Ja zabieram lewiatana, mam jeszcze niejsca, na pewno się zmieścimy.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Peter69 08 Paź 2011, 22:29

O 10.00 jestem w Klaudynie- niebieska felcia jak zwykle.
Image
Peter69

Postprzez Bartolini 08 Paź 2011, 22:39

Ja tez klaudyn 10.00 jeśli znajdę hangar;)
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Postprzez Mati 08 Paź 2011, 22:45

Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez InseCt 12 Paź 2011, 12:08

Wielkie podziękowania za przybycie!
Dla niektórych z Was ten milsim był dodatkowym wysiłkiem po pikniku organizowanym przez nas w sobotę i za to gratulacje. Ten weekend był bardzo wyczerpujący.
Dobrze było zobaczyć stare gęby, zarówno jak i nowe ;).
Co do milsima to założenia miałem takie, aby poprawić nawigację z RGR3 oraz sposób prowadzenia czujki. Na deser miał być pokaz ekranów dymnych razem z wbiciem się ekipą do budynku po zakładników, ale tego niestety nie było nam dane zrobić.

Chłopaki Bartolini i Mati wykonaliście zadanie bezbłędnie - należy się Wam wyróżnienie.
Bartolini, nie dałeś się naciskom z zewnątrz odnośnie prowadzenia i twardo obstawałeś przy swoim, super.
Mati - co ten człowiek robi na czujce, to przechodzi ludzkie pojęcie :D. Razem z lewiatanem i Bernardem wąchali wszsytko, byli niewidoczni, chodzili cicho mimo, że nie było przerwy na odpoczynek.
Reszta chłopaków też zagrała koncertowo - zmiana szyków, odległości, komunikacja - bez problemów.

Czułem się troszkę jako RTO na tej misji, ale nie załuję - dzięki temu wiedziałem co się dzieje i miałem pogląd na wszystko. Jako dowódca też chyba dałem radę, komunikaty szły dosyć często, znaki przekazywane również.
Chyba każdy wiedział, co ma robić.
Szkoda, że nie doszło do kulminacji sima, ale cóż, moim zdaniem rutynę patrolową, komunikację radiową i niewerbalną, a także po tym simie - nawigację, mamy opanowaną rewelacyjnie.
Jestem dumny, że mogłem Wami dowodzić.
Pzdr
InseCt
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Bartolini 12 Paź 2011, 13:32

Z tą nawigacja nie było tak idealnie. Było pewne przekłamanie na mapie w nazwie miejscowości, w garminie nie istniała pewna miejscowość, znaczy istniała i nazywała sie tak samo jak na mapie z tym ze ta na mapie powinna była inaczej sie nazywać a ta co inaczej sie winna była nazywać nie istniała na mapie topo ani Google map, zaś ta co powinna była inaczej sie nazywać nazywała sie tak jak ta z garmina i Google maps ale ona była nieco dalej na północ. Do tego brak opisu mapy o skali spowodowało ze nikt, ani ja ani ten dowódca nie byliśmy przekonani w pełni do swoich racji. Generalnie nawigacja była ok tylko punkt obrany przy samochodach był zły. Ale ani on, ani ja, ani Mati do tego nie doszliśmy bo kondultowalem ze wszystkimi. W domu siedziałem nad tym kilka H i dopiero ta mapa rastrowa wyjaśniła wszystko. Ale jestem mądrzejszy i mam nowe techniki obierania i potwierdzenia pozycji celów.
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Postprzez Bernard 12 Paź 2011, 17:31

Po odjechaniu części graczy zostałem przydzielony do RU i innych,gdzie musiałem być jednocześnie dowódcą, czujką, RTO, i pirotechnikiem. Chyba dałem radę, tak myślę.
SAW, SAPI, MICH, Stretcher - f***ing Cienie workhorse
Bernard

Postprzez Mati 12 Paź 2011, 21:19

Kawał o bułkach mnie rozwalił! :twisted: Idealnie się InseCt wstrzeliłeś:-)

Nie wiem jak to wyglądało z tyłu ale myślę, że na tak szybkie tempo marszu i machanie rozdziawionym przechodniom wyszło w miarę profes.

Dzięki za ten spacerek chłopaki, zrobiliśmy swoje nad wyraz dobrze. Reszta to historia: "da się jakoś odzyskać te nasze 30 zł?" :D :D :D (p. qrde...)
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Poprzednia

Wróć do Imprezy otwarte

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość