Ranger School

Informacje o wszystkich imprezach otwartych od umawiania się na browar przez strzelanki po imprezy historyczne, kulturowe etc.

Moderator: HQ

Ranger School

Postprzez Bernard 15 Sty 2013, 12:47

Rocco Spencer's Ranger School 2013

Gdzie: Runowo k. Lemborka
Data: 23-26 maja

Ranger School są to coroczne czterodniowe warsztaty organizowane przez emerytowanego majora US Army Rocco Spencera.
Szkolenie będzie się odbywało w miejscu gdzie odbył się poprzedni RS, w Runowie, w pobliżu Lęborka.

Cena: 325PLN ze wszystkimi posiłkami, zakwaterowaniem i wsparciem.
Zapisy: jeanpaul1815@gmail.com (zalecam użycie jęz. angielskiego )

Equipment needed:
• Basic ASG safety equipment.
• Compass.
• Sleeping and personal hygiene gear.
• Change of uniform and clothes. ( T-shirts and socks are very important)
• Food.
• Basic load bearing equipment, must have water carrying capability for 3 liters plus.
• Personal first aid pack.
• Weapons as you desire.
• Combat knife or multi-tool
• Face paint
• Combat boots x2 to have dry set if you need.

W miarę przybywania nowych szczegółów będę się starał je tutaj umieszczać, osobom chcącym być na bieżąco polecam stronę wydarzenia na fejsbuku: https://www.facebook.com/events/154861914661394/

Zeszły rok był naprawdę MEGA. Ja na 90% pojadę, Wam też polecam.
SAW, SAPI, MICH, Stretcher - f***ing Cienie workhorse
Bernard

Re: Ranger School

Postprzez danesz 15 Sty 2013, 17:39

Jeżeli medycy zrobią mi porządek ze stawami to się wybiorę, albowiem słyszałem same pochlebne opinie o tych szkoleniach.
Awatar użytkownika
danesz

Miejscowość: Rawa Mazowiecka

Postprzez Celin 16 Sty 2013, 00:12

przyznam szczerze, że też bym się wybrał, ale jeszcze czas pokaże. Do kiedy trzeba się zapisać?
I kilka pytań:
1. Co oznacza sprzęt do spania? Namiot, śpiwór? Czy po prostu jakaś koszulka? Właściwie to gdzie się śpi: dwór czy jakiś lokal?
2. Jedzenie. Z tego co czytałem, to wyżerka jest, chodzi zapewne o coś dodatkowego jak ktoś lubi?
3. Czy zapasowy mundur potrzebny? Czy wystarczy "jakieś" robocze ubranie?
4. Druga para butów jak rozumiem to nie obowiązek. Jak było rok temu? Przydały się drugie buty?
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Postprzez Bernard 16 Sty 2013, 16:48

Celin napisał(a):przyznam szczerze, że też bym się wybrał, ale jeszcze czas pokaże. Do kiedy trzeba się zapisać?
I kilka pytań:
1. Co oznacza sprzęt do spania? Namiot, śpiwór? Czy po prostu jakaś koszulka? Właściwie to gdzie się śpi: dwór czy jakiś lokal?
2. Jedzenie. Z tego co czytałem, to wyżerka jest, chodzi zapewne o coś dodatkowego jak ktoś lubi?
3. Czy zapasowy mundur potrzebny? Czy wystarczy "jakieś" robocze ubranie?
4. Druga para butów jak rozumiem to nie obowiązek. Jak było rok temu? Przydały się drugie buty?

1. Będziemy spać w pokojach, na łóżkach, z łazienkami, ale bez pościeli i puduszek. Śpiwór i coś pod głowę powinno wystarczyć.
2. W 2012 było śniadanie i obiadokolacja. Niektórzy robili sobie rano kanapki na później i to im wystarczyło. Ale możecie coś wziąć na potem. Więcej info, jak będzie udostępniony grafik.
3. Poprzednio było pogodnie, a i tak dwa mundury się przydały, tak więc uważam to za minimum.
4. Jw., powinno być przekraczanie rzeki.

EDIT: o terminach wpłat będzie na bieżąco informowane.
Ostatnio edytowany przez Bernard, 17 Sty 2013, 10:25, edytowano w sumie 1 raz
Bernard

Postprzez Mati 17 Sty 2013, 02:10

Bernard napisał(a):2. W 2013 było śniadanie i obiadokolacja. (...)

Zaczęło się. Post z przyszłości! :o
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Bernard 18 Lut 2013, 16:09

Zbliża się koniec lutego, więc niedługo trzeba podjąć decyzję. Jedziecie? Rocco Spencer napisał, żeby informować go, kto z kim chciałby współpracować. Myślę, że moglibyśmy jechać razem z FAB-ami: w zeszłym roku byliśmy najlepszym pododdziałem. Co Wy na to?

EDIT: FAB-y nie jadą, więc pytanie, czy dołączamy do kogoś? Inaczej dołączą nas pewnie do zupełnie nieznanej ekipy i może być różnie. Może Core team? Znam nasze wspólne przeżycia, ale w zeszłym roku dawali radę...
Bernard

Postprzez Bernard 25 Lut 2013, 22:31

Więc jak? Jedzie ktoś oprócz mnie?
Bernard

Wróć do Imprezy otwarte

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości