ale to wówczas chcieli korzystać z średnio nadającej się do tego typu działań aplikacji- współrzędne google. Istnieje coś na prawdę fajnego w postaci motion X gps z tym, że jest na iphona, nie wiem czy na androida istnieje wersja, bądź czy jest kompatybilna, i bardziej rozwinięte funkcje są płatne. Tam można odczytywać samoczynnie odświeżające się położenie danego telefonu-telefonów z częstotliwością od 30s do 10 min i aplikacja ma w sobie zarówno mapy satelitarne, jak i mapy terenu ze szlakami itd. z tym że można też tylko w danej chwili odpalić aplikację po uprzedniej komunikacji na radiu, bądź przy założeniu odpalania sprzęta w danych godzinach na 10 minut.
de facto nigdy przez nas nie przetestowana rzecz z racji braku aplikacji u więcej niż jednej osoby

aczkolwiek widzę zastosowanie aplikacji wewnątrz teamu w momencie utworzenia sekcji snajperskiej, bądź rzadkiego zjawiska rozdzielania się fireteamów.
Jak ktoś ma możliwości niech się zainteresuje tym programem. kiedyś może się przydać. jakby co ja go mam, więc można sprawdzić z domu czy działa, jeśli będzie go miał ktoś jeszcze

aa i można jeszcze dzielić się waypointami. np zwiad zaznacza punkt namierzenia wroga czy coś, a hq będąc kilometry dalej odrazu to widzi.