Lufa promyka

Pytania, a czasem nawet odpowiedzi...

Moderator: HQ

Lufa promyka

Postprzez Flash 27 Wrz 2012, 13:59

Witam, z racji tego że na forum na pewno są już "wyjadacze" w kwestii tuningu replik.
Zadam pytanie od siebie, a mianowicie chodzi o wymianę lufy w M4 z 363 na 455mm promyka.
Czy waszym zdaniem lufy promyka rzeczywiście są takie dobre jak można o nich poczytać na różnych forach?
I jaka gumkę doradzacie przy takiej lufie? M4 przed taka zmianą ma 415-420fps. :]
A może doradzacie jakąś inna lufę ??
Awatar użytkownika
Flash

Re: Lufa promyka

Postprzez Celin 27 Wrz 2012, 16:41

Faktycznie są dobre, przy czym na jakiś wielki wzrost fps bym nie liczył. Bardziej poprawia się skupienie co jest również ważne. Gumka albo zielona GG albo czarną systemy. Ja mam ta drugą i w porównaniu do stockowej gumki KWA to niebo i ziemia. Nie wiem jaką masz dokładnie replikę m4 ale jeśli KWA to ona sama w sobie ma już dobra lufę. Wtedy wymiana już tylko na Promyka ma seans.
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Postprzez Flash 27 Wrz 2012, 16:45

Jest to jakaś ala precka 6.08 363mm. Dlatego teraz po wizycie w cytadeli zastanawiam się czy może nie na systemy wymienić 455mm. A promyka to może i z czasem ale to już może do lepszej repliki :]
Awatar użytkownika
Flash

Postprzez Celin 27 Wrz 2012, 16:48

Ja wychodzę z założenia, że lepiej od razu brać dobre rzeczy. Zawsze możesz potem przerzucić Promyka do nowej repliki.
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Wróć do Dział techniczny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość