[WYJŚCIE OBOWIĄZKOWE] - 24.06.2012 WAT Urodziny JS Cienie

Informacje o wszystkich imprezach otwartych od umawiania się na browar przez strzelanki po imprezy historyczne, kulturowe etc.

Moderator: HQ

Re: [WYJŚCIE OBOWIĄZKOWE] - 10.06.2012 WAT Urodziny JS Cieni

Postprzez Sushi 23 Maj 2012, 14:45

Spoko Celin, będziemy robić za obrawę, ja też w strzelanc eudziału nie biorę.
Image
Battlefield Angels // "That others may live"
Sushi

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Benrey 23 Maj 2012, 15:09

To wkoncu to strzelanka bedzie - nie event promocyjny sensu stricto ?
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Benrey

Postprzez Sushi 23 Maj 2012, 15:12

Chyba jedno połączone z drugim. Bernard prosimy o szczegóły. Jak to ma właściwie wyglądać?
Image
Sushi

Postprzez Bernard 23 Maj 2012, 21:34

PX Militaria chce, żebym im zorganizował strzelankę promocyjną. Ją ich poprosiłem, żebyśmy mogli się pod to podpiąć z naszymi urodzinami. Zgodzili się. Forma strzelankowa została wymuszona przez sponsora. To, co my do wioski dorzucimy od siebie zależy od JS2305. Nie musimy się strzelać.
SAW, SAPI, MICH, Stretcher - f***ing Cienie workhorse
Bernard

Postprzez Mati 23 Maj 2012, 22:42

To jest sens - i możliwośc - zapraszac gości typu rodziny z dziecmi i pieskami? Jak wioska ma byc gdzies w srodku strzelanki czyli działan to zupełni inaczej wygląda kwestia bezpiecznego transportu do wioski. nie mówiąc o nieletnich na terenie czerwonym...........

co do formy to w takim razie tez sie pogubiłęm co mamy robic w tej wiosce. moze tak - po za nami będzie Viking ze szpejem do opchnięcia tak? Jak się tam wpasowac, co robic itd, chodzi mi o przewodnią idee, wizję, stracięł mobrazek o co będzie chodziło. Rekrutacja zamiast pikniku rodzinnego - spoko. Tylko właściwie co i jak?
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Sushi 24 Maj 2012, 01:06

Czyli co? My te materiały promocyjne mamy rozdawać ludziom na strzelance? Ludziom w wiosce? Tam bedą ekipy zorganizowane czy "wolni strzelcy"?
Image
Sushi

Postprzez InseCt 24 Maj 2012, 09:17

Ulotki to pikuś. A jak sobie wyobrażacie przygotowanie samej wioski? Jesteśmy na to gotowi? Umiemy zbudować wioskę?
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Rachab 24 Maj 2012, 09:40

Kaszmir to stolica kultury sanskrytu, sztuka, literatura, silne wpływy zarówno muzułmańskie jak i hinduskie, do tego teren zaciekłych walk Indii i Pakistanu, późniejsze, ale też niemałe, znaczenie działań Imperium Brytyjskiego...
Teren to góry, lodowce, jeziora górskie itp.
Pastwiska, wioski cygańskie, klasztory buddyjskie...
Większa Kaszmirska wioska, np. Sonmarg wygląda tak:

http://pl.tripadvisor.com/LocationPhoto ... .html#last
Medycyna ratunkowa stoi w sprzeczności z procesem selekcji naturalnej.
Rachab

Postprzez lisek 24 Maj 2012, 11:11

Witam
Jeśli mamy coś budować to pasowałby plan wioski jakoś wcześniej:)
bo to raczej nie potrwa 20 min.
lisek

Miejscowość: warszawa / tarnów

Postprzez Bernard 24 Maj 2012, 11:29

Moi drodzy!

Wioska będzie budowana siłami organizatorów, tj. najprawdopodobniej osoby, które się zgłoszą budować w sobotę wejdą za darmo.

Waszym zadaniem (bo ja będę ogarniał całość imprezy) będzie wygospodarowanie sobie jednego namiotu na własną rękę i wymyślenie, co byście chcieli tam umieścić. Ufam, że dacie radę. Daję Wam wolną rękę, "sky is the limit".
Bernard

Postprzez lisek 24 Maj 2012, 18:54

Witam
To właściwie będzie strzelanka? Czy my mamy ją organizować dla innych czy tylko brać w niej udział? Czy tylko zajmować namiot (stoisko) w wiosce? Trochę zagubiłem myśl przewodnią tej imprezy (iwentu mówiąc bardziej współczesnym językiem)
lisek

Postprzez Mati 24 Maj 2012, 19:21

Bernard napisał(a):- będą dwie strony: Indie i Pakistan
(...)
"sky is the limit".

No to harem i słonie!

PS. Dobra, qrde. To zrobimy sobie GRILA! Każdy będzie happy. a nierodzinie po 5 zł:))))

PS. 2. Bernard, nie odbieraj nas - bo zaczęliśmy mówic jednym językiem - jakoś nie przychylnie, absolutnie!

Chodzi o zasadniczo inny charakter:

a. pikniku = imprezy otwartej, trawającej w sposób ciągły, da się spóźnic, prztyjechac na godzinę, da się wyjsc wcześniej, jest jakiś ogólny program, są atrakcje i każdy, fanatyk nie fanatyk będzie się tam czuł dobrze. my nastawiamy się na przybliżenie naszego świrka nabom a jka sie trafi geek też sie nie znudzi.

b. strzelanki z namiotem. czy to larpowanie? czy to rozdawanie wody na pustyni/lodowcu/pastwisku? (niezłe zdjęcia) czy tam będzie supermarket? Przede wszystkim: kto tam będzie? w tej wiosce? trupy z nudów, szturmujący - po drodze? ciekawscy na zakończenie imprezy? czy w trakcie mają podbijać u nas pieczątkę ze byli???????
Jak wiadomo to się podziel .I powiedz kogo mamy (nie)zapraszac?
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Celin 25 Maj 2012, 10:21

Wczoraj zapytałem się żony czy jedzie ze mną i dopiero wtedy mnie uświadomiła, że to przecież długi weekend. A jak to długi to i wyjazd :( w takim razie moja obecność jest tak na 51%, bo na 100% to wyjeżdżam w czwartek i nie wiem kiedy wrócę (sobota wieczór lub niedziela wieczór).

1. Insect
2. Rachab
3. Bernard
4. Sushi
5. Danesz
6. Benrey
7. Celin (51%)
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Postprzez Bernard 26 Maj 2012, 14:11

Rachab napisał(a):Po trzecie: ustalmy grupę docelową.

Grupę docelową zdefiniował klient/sponsor PX Militaria - chce on zwiększyć rozpoznawalność marki na asg.qrde, ale impreza będzie też rozgłaszana na innych forach.
Rachab napisał(a):Po kolejne i następne:
- dokładny scenariusz i zasady,
- obszar i obiekty w wiosce,
- rola sponsora a rola JS 2305,

PX Militaria jest sponsorem, współorganizatorem, niejako moim klientem
JS2305 Cienie są jubilatami, które będą obchodzić urodziny na tej imprezie. Jednoczęśnie będą tam przeprowadzać akcję rekrutacyjną, tak więc są żywotnie zainteresowane tym, by "iwent" się udał.
Rachab napisał(a):Proponuję 3 motywy naszego udziału, zależnie od grupy docelowej:
1. Młode niewyżytki, które być może chcemy rekrutować: występujemy jako JS 2305 w pełnej i absolutnej chwale, zdjęcia, prezentacje, opisy misji (te chwalebne). Opowiadamy, jak u nas jest, żeby się potem nie dziwili.
2. Mieszane środowisko: larpujemy wojskowo albo na kanwie historycznej. Raczej misja pokojową niż brytole, brytole byli dawno a misja w Kaszmirze kilka lat temu. Dobrze się bawimy, robimy pomoc humanitarną, szpital, sztab itd - lepiej wiecie ode mnie.
3. Nasze rodziny, przyjaciele i wrogowie, których zaprosimy, żeby się ukisili z zazdrości: stylizacja na jedną/kilka stron konfliktu, muzułmanie, hindusi, cyganie, normalne życie wioski położonej w strefie konfliktu zbrojnego, czyli na sznurku suszą się pieluchy ale siusiu w krzaki idziesz z kałachem. Gril, tańce i zabawy na świeżym powietrzu.
Myślę o stanowiskach dowódczych dla Was. Poza tym myślę, że środowisko qrdelków to znakomity teren do przeprowadzania rekrutacji. Dotychczas wśród osób rekrutowanych po 30 roku życia był znacznie większy % odpadnięcia. Krewnych możecie zaprosić, ale w ramach uczestników.
Mati napisał(a):To jest sens - i możliwośc - zapraszac gości typu rodziny z dziecmi i pieskami? Jak wioska ma byc gdzies w srodku strzelanki czyli działan to zupełni inaczej wygląda kwestia bezpiecznego transportu do wioski. nie mówiąc o nieletnich na terenie czerwonym...........

Impreza (w odróżneniu od pikniku z października) będzie imprezą strzelankową. Tak więc obecność osób poniżej 16 lat będzie problematyczna :/, jakkolwiek obecność osób stricte cywilnych będzie dodawać klimatu imprezie
Mati napisał(a):co do formy to w takim razie tez sie pogubiłęm co mamy robic w tej wiosce. moze tak - po za nami będzie Viking ze szpejem do opchnięcia tak? Jak się tam wpasowac, co robic itd, chodzi mi o przewodnią idee, wizję, stracięł mobrazek o co będzie chodziło. Rekrutacja zamiast pikniku rodzinnego - spoko. Tylko właściwie co i jak?

Ja (Bernard) jestem organizatorem/inspiratorem/moderatorem.
PX Militaria jest sponsorem, współorganizatorem, niejako moim klientem
JS2305 Cienie są jubilatami, które będą obchodzić urodziny na tej imprezie. Jednoczęśnie będą tam przeprowadzać akcję rekrutacyjną, tak więc są żywotnie zainteresowane tym, by "iwent" się udał.
InseCt napisał(a):Ulotki to pikuś. A jak sobie wyobrażacie przygotowanie samej wioski? Jesteśmy na to gotowi? Umiemy zbudować wioskę?
Wioska będzie zbudowana siłami organizatorów, tj, osoby budujące wioskę wejdą za o wiele mniejszą stawkę niż reszta.
lisek napisał(a):Witam
To właściwie będzie strzelanka? Czy my mamy ją organizować dla innych czy tylko brać w niej udział? Czy tylko zajmować namiot (stoisko) w wiosce? Trochę zagubiłem myśl przewodnią tej imprezy (iwentu mówiąc bardziej współczesnym językiem)

Z pewnością będę potrzebował co najmiej 6 osób na początku do rejestrowania uczestników, taśmowania, chronowania itp. Później w wiosce będę Was potrzebował w sumie tylko do obstawy naszego stanowiska, chyba że...
Insect oraz Sushi zechcą wziąć udział jako dowódcy jednej ze stron, tj. jako, że Sushi obecnie jest niedysponowany, wtedy on będzie na stanowisku naczelnego dowódcy, natomiast Insect i dwóch innych będzie dowódcami oddziałów w polu.
Iwent będzie strzelankowy.
Mati napisał(a):Chodzi o zasadniczo inny charakter:
a. pikniku = imprezy otwartej, trawającej w sposób ciągły, da się spóźnic, prztyjechac na godzinę, da się wyjsc wcześniej, jest jakiś ogólny program, są atrakcje i każdy, fanatyk nie fanatyk będzie się tam czuł dobrze. my nastawiamy się na przybliżenie naszego świrka nabom a jak sie trafi geek też sie nie znudzi.
b. strzelanki z namiotem. czy to larpowanie? czy to rozdawanie wody na pustyni/lodowcu/pastwisku? (niezłe zdjęcia) czy tam będzie supermarket? Przede wszystkim: kto tam będzie? w tej wiosce? trupy z nudów, szturmujący - po drodze? ciekawscy na zakończenie imprezy? czy w trakcie mają podbijać u nas pieczątkę ze byli???????
Jak wiadomo to się podziel .I powiedz kogo mamy (nie)zapraszac?

Zdecydowanie bardziej b. dookoła nas będą się toczyć walki, natomiast wioska sama w sobie będzie punktem offgame organizacyjno-aprowizacyjnym
Bernard

Postprzez Sushi 26 Maj 2012, 14:34

Nie wiem czy chce sie podejmować naczelnego dowodzenia. Chyba wole brać cvzynny uidział w rekrutacji i organizacji "ewentu niestrzelankowego". Jesli Insect chce, to możemy zrobić podział taki, że on obejmuje d-ctwo strzelankowe, a ja to bardziej "cywilne" i z ochotnikami laziomy, tlumaczymy, rozdajemy ulkotki, slowem: rekrutujemy.
Image
Sushi

Postprzez Celin 27 Maj 2012, 18:21

Pomijam fakt tego, iż moja obecność na imprezie stoi pod znakiem zapytania, z okazji wyjazdu na długi weekend.
Jednakże, jeśli się pojawię, to wciąż dręczy mnie jedno. JS jako jubilat, siedzi w wiosce i kampuje, rekrutuje, robi różne pierdoły, albo kto ma ochotę idzie na strzelankę? Ja z racji mojego kolana preferuję pozostać w wiosce i cykać (w wiosce) zdjęcia. Oczywiście stawiamy się w pełnym rynsztunku?
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez Celin 29 Maj 2012, 18:51

Ponieważ w Organizacji nie napiszę nic to zapodam swoją myśl tutaj. Czy aby zamiast tortu z którym jak widać może być problem, nie lepiej będzie zakupić jakieś ciastka i cukierki?
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez Bernard 01 Cze 2012, 17:41

No to pytam się wprost - kto będzie? Bo widzę, że się to ciągle zmienia. Wybraliśmy weekend treningowy, przekonałem do tego sponsora, abyśmy mogli się pokazać w jak największej krasie. Jeśli się okaże, że oprócz mnie będzie mniej niż 7 osób, to moim zdaniem nie będzie sensu robić tej całej przybudówki z naszymi urodzinami. Zazwyczaj na treningu jest 9-16 osób, a tutaj są jak widać problemy z frekwencją. W takim razie jeszcze raz: jeżeli do wtorku do 16nie zadeklaruje się co najmniej dodatkowe 7 osób (czyli oprócz mnie), to usuwam część o naszych urodzinach z imprezy. Na razie są 4,5 osoby.

1. Insect
2. Rachab
3.
4.
5. Danesz
6. Benrey
7. Celin (51%)
Bernard

Postprzez Celin 01 Cze 2012, 20:17

1. Insect
2. Rachab
3. Celin
4. Danesz
5. Benrey
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez lisek 01 Cze 2012, 21:44

1. Insect
2. Rachab
3. Celin
4. Danesz
5. Benrey
6. lisek (brakuje mi planu imprezy i przydziału obowiązków, nie do końca wiem co osobiście mam tam robić?)
lisek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Imprezy otwarte

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości