Gumka systema energy

Pytania, a czasem nawet odpowiedzi...

Moderator: HQ

Gumka systema energy

Postprzez Celin 18 Sty 2012, 01:58

Próbowałem przez około 2 godziny zainstalować te cholerna gumkę w komorze KWA i dupa. Komora jest ciasna i lufa z gumką się nie mieści. Gumka się zwija, wykręca i ogólnie gówno z tego wychodzi. Czy ktoś tez próbował tą gumkę wsadzić do KWA? Co można zrobi, aby się udało?
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Re: Gumka systema energy

Postprzez Bernard 18 Sty 2012, 02:10

Kupić nową. Po kilku próbach z za ciasną komorą przy tym dzyndzlu w środku gumki pojawiają się pęknięcia. Miałem to samo, jak tuningowałem na własną rękę G36 - okazało się, że to nie moja wina, tylko komora jest za wąska...
SAW, SAPI, MICH, Stretcher - f***ing Cienie workhorse
Bernard

Postprzez Celin 18 Sty 2012, 02:33

jakas konkretną komorę? model, producent? nie chce kupic w ciemni zeby sie nie okazalo ze tez za ciasna.
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez InseCt 18 Sty 2012, 10:09

Spróbuj jeszcze psiknąć delikatnie silikonem na gumkę i spróbuj jeszcze raz. Jak nie, to d.. blada.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Rachab 18 Sty 2012, 10:18

Jadę dziś do Cytadeli ASG, jak mi dokładnie napiszesz, co potrzebujesz i będą mieli to Ci mogę kupić.
Ale mam oczywiście nadzieję, że Ci się uda - cokolwiek tam próbujesz zrobić....
Medycyna ratunkowa stoi w sprzeczności z procesem selekcji naturalnej.
Rachab

Postprzez InseCt 18 Sty 2012, 11:03

Poproś o gumkę czarną systemy.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez lisek 18 Sty 2012, 11:22

Witam
Możesz użyć specjalnego lubrykatu do przeciągania kabli w skrzynkach rozdzielczych. (tylko jak dasz za dużo to gumka może nie działać)
lisek

Miejscowość: warszawa / tarnów

Postprzez Celin 18 Sty 2012, 14:16

Silikonem już dawałem i dupa. Chyba nie obejdzie się bez zakupu nowej komory, muszę tylko się zorientować jaką najlepiej kupić. Chyba Elementala jest ok. Póki co muszę działać na gumce stock. Może w połączeniu z precką zakręci, bo z standardową nie kręci.
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez InseCt 18 Sty 2012, 15:25

Zaraz, zaraz... Masz komorę KWA, czy KA (Kings Arms?). Bo jeśli KA to powiem Ci, że stokowa wchodziła bez problemu, podobnie z czarną systemy. Problem, który opisujesz miałem przy przezroczystej silikonowej guardera.
Więc jeśli masz komorę KA to bierz w ciemno czarną systemy. Na pewno się zmieści.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Celin 18 Sty 2012, 20:24

mam KWA. Sęk w tym, że poprosiłem Mikołaja :) żeby na gwiazdkę sprezentował mi czarną systemy i tak zrobił. Wczoraj odebrałem paczkę z promykiem i siedziałem do w pół do 2 w nocy próbując wcisną preckę z gumką do komory i dupa. Ile silikonu poszło to szkoda gadac, bo i tak to nie pomogło. Gdzieś potem w sieci (na wmasg-u) znalazłem opis, że własnie komora KWA jest dosyc ciasna. Nie żebym miał coś przeciwko ciasnym dziurkom ^^ ale w tym wypadku mnie to wkurzyło. Muszę teraz kupi nową komorę hopka.

Dlatego też od razu pytanie, czy zakup metalowej komory to dobry strzał czy lepiej sobie darowac?
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez lisek 18 Sty 2012, 20:49

Silikon nie jest najlepszym rozwiązaniem, lepiej użyć zwykłego smaru, powinno wejść.
Polecam Roxtec.
lisek

Miejscowość: warszawa / tarnów

Postprzez InseCt 18 Sty 2012, 23:59

Tylko metalowa. Plastik to się używało 7 lat temu...
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Biolog 19 Sty 2012, 01:02

Nie wiem czy jest sens wymieniać całą komorę hu z powodu gumki. Jak systema jest za gruba to spróbuj z zieloną G&G. Na wmasg czytałem o podobnym problemie z tym że gumka systemy nie wchodziła do komory vfc. A sprawdziłem że właśnie G&G weszła i dała b. dobrą szczelność (w innych komorach była za luźna o czym zresztą dyskutowaliśmy). Tak więc moja rada: kup G&G(jest w cytadeli asg) powinno być dobrze. Jak nie podejdzie to ją od ciebie odkupię. A jak podejdzie to mogę odkupić systeme.
Image
Biolog

Postprzez Celin 30 Mar 2012, 12:31

Po piekielnie ciężkich próbach i wielu ku... puszczonych w tym czasie, jakoś gumka wlazła :)
Powiem tak, wcześniej widziałem gdzie lulka spada. Teraz w połączeniu z promykiem nie widzę nawet gdzie leci :p
Może w teście w lesie będzie widać.
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Wróć do Dział techniczny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości