Plecak

Pytania, a czasem nawet odpowiedzi...

Moderator: HQ

Re: Plecak

Postprzez InseCt 05 Mar 2015, 14:27

Tylko właśnie w sumie są jakby trzy oliwki: olive green (najciemniejsza, ciemnozielony z wisport), olivedrab (kolor brązowy z wisport) i olive (ta z linku z militaria). To o której mówisz?

EDIT!
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Bartolini 05 Mar 2015, 14:32

Musialem troche z edytować poprzedni post bo słownik w tel ma swoją wizje zdań. W każdym razie wracając do tematu...nie chce Cie wprowadzić w błąd bo informacje te mam od Tatara, który w rozmowie telefonicznej przekazywał mi info i moge dobrze nie pamietać. Zdaje sie ze tylko dwa kolory mają te cechy. Ten nasz i chyba RAL. Najlepiej wstrzymaj sie i poczekac na Odp Tatara
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Miejscowość: Warszawa

Postprzez InseCt 05 Mar 2015, 14:40

Edytowałem mojego posta wyżej. W sumie to mamy nie dwie, a 3 oliwki :P

RAL 7013 i Olive drab to to samo, tylko Olive drab to potoczny skrót handlowy OD, a materiałowy to właśnie RAL 7013 - tak mi powiedział bezpośrednio z produkcji z Wisportu.
Jest jeszcze olivegreen, który jest ciemniejszy od olivadrab'a, ale bardziej zielony i ten chyba nie ma powłoki IR.

I jest JESZCZE olive, która jest dostępna na militariach.

Dobra, nie mącę Wam, pomyślałem jedynie, że może jeśli są jeszcze nie wyprodukowane to może warto zmienić, abyśmy mieli jednakowe zielone, skoro są dostępne od ręki.
A i nie wykluczone, że zamówię OD, żeby była unifikacja :)
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez StrzeLuk 08 Mar 2015, 21:22

Właśnie na fejsbuku została opublikowana wiadomość, że Wisport wydał nowy plecak 40 L O nazwie ZipperFox. Cena koło 500 pln, więc może warto się zainteresować.
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Miejscowość: Babice Nowe

Postprzez Dino 22 Mar 2015, 17:44

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater wisport za 340zł, Aby zobaczyć post trzeba być dodanym do grupy https://www.facebook.com/groups/gieldaASG/
Awatar użytkownika
Dino

Postprzez Bartolini 22 Mar 2015, 19:13

powiem tak - dziś przetestowałem ten plecak w zestawieniu z paso-szelkami i małym plecakiem z camelbackiem zaczepionym na dużym i wszystko sprawdziło się idealnie. Po 8,6 km nie ma najmniejszych oznak zmęczenia pleców. Nic się nie wpijało, nic nie uwierało, bardzo wygodny. Pas biodrowy plecaka idealnie leży do paso-szelek więc nie tracę żadnego punktu podparcia - to na pewno wpływa na komfort. Bardzo łatwo i szybko zrzucić go z pleców. Generalnie strzał w dziesiątkę z wyborem. Czas pokaże jak wytrzymały jest ale na dzień dzisiejszy polecam i wręcz zachęcam.
A..jest jeden minus. Pozycja leżąca z tym plecakiem jest skomplikowana. Bardzo trudno jest złożyć sie do strzału. Jednak jak to juz było mówione - taki urok tego typu plecaków. Zasadniczo w nich sie nie walczy. Na treningu udało mi sie trzymać tej zasady.
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Miejscowość: Warszawa

Postprzez InseCt 23 Mar 2015, 10:24

Jezu, mam nadzieję, że zanabędę do wyjazdu! Szukam, szukam... Dzięki za linka i opnię.
Jak oglądałem Bartka to naprawdę kurdę fajny :P
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez InseCt 03 Lis 2015, 13:37

He, temat wraca jak bumerang ;)
Chłopaki mają Racoony 45, a ja znalazłem taką mniejszą wersję racoona 45, a mianowicie silverfox o pojemności 30 litrów też tej firmy. Wygląda identycznie jak racoon, tyle, że jest wiadomo, mniejszy. + opcjonalne 9l doczepiane kieszenie, jakby brakowało miejsca. Minus jest taki, że nie ma tak wygodnego systemu noszenia jak racoon 45. Już prawie bym się na niego zdecydował, ale Bartek zwrócił uwagę na ważną myślę, rzecz. Na leżąco ciężko się złożyć do strzału poprzez komin. I tutaj natknąłem się w mailu powyżej na modyfikację plecaka silverfoxa - zipperfox 40 l. Dostać się do niego łatwo, jest wystarczająco pojemny, można go całego rozpiąć, nie ma komina (chociaż w racoonie 45 można odpiąć), system nośny podobny do Racoon'a, także wygodny, a na wersję ciężką można dorzucić kieszenie 2x9l.
Psiwór na pewno wejdzie, nie wiem jak karimata, ale to się ewentualnie podepnie z boku, reszta bambetli w środku.
Kombinuję z konfiguracjami, ale tak chyba będzie najlepiej, bo:
na lekko średnio - pas(oszelki) + kamizelka z kieszeniami na plecach, lub w ogóle bez kamizelki.
na średnio ciężko - pas(oszelki) + kamizelka pusta na plecach + na to plecak bez kieszeni
na ciężko - pas(oszelki) + kamizelka pusta na plecach + plecak z kieszeniami.
W razie fuckupu, zrzucam plecak i mam wszystko pod ręką.
Kurde, dobrze by było go pomacać, ale to chyba plecak, który spełnia wszystkie kryteria.
Macał może go już ktoś? ;)
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez StrzeLuk 03 Lis 2015, 16:14

Tak. Ja. Jest do pomacania w Deltashop w Wawie. Zamówiłem u nich już i czekam na dostawę. Macałem tam także Silverfoxa i jak dla mnie to kiepskie rozwiązanie. Wąski, długi, jedna kieszeń. System nośny jakiś taki nie bardzo.

Ten Zipper jest bardzo fajny. Optycznie jest większy od tego Silvera i do tego ma dużo kieszeni więc można fajnie zorganizować sobie rzeczy w środku.
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Postprzez Celin 14 Lis 2015, 22:48

Z opisów w sieci prezentuje się zacnie. Widzę, że jest też dostępny w Predatorze koło sądów na Solidarności. W jakich jest camo? Bo widzę tylko 3: coyote, olive i czarny. Nie ma nic w mc, atacs gg czy mandrake? :)
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Postprzez StrzeLuk 15 Lis 2015, 10:10

W Deltashopie jest na pewno multicam. Plecak jest super, jeszcze nie testowałem w boju, ale na sucho daje radę.
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Postprzez Dandysz 16 Lis 2015, 17:00

Nabyłeś wersję multicam czy oliwkę?
Kiedy jesteś większy... wtedy rany postrzałowe są mniejsze.
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez StrzeLuk 16 Lis 2015, 17:45

Ja mam Pencott Greenzone, dla Insecta wziąłem oliwkę.

Najfajniejszy kolor to Olive Drab ale ten stary, którego już nie robią. Teraz jest nowy OD i świeci się jak psu jajca. Kolor niby ten sam, ale materiał jest po prostu błyszczący pod światło. Nie wiem kto w Wisporcie wpadł na ten pomysł...
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Poprzednia

Wróć do Dział techniczny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości