Plecak

Pytania, a czasem nawet odpowiedzi...

Moderator: HQ

Re: Plecak

Postprzez Bartolini 08 Lut 2015, 18:36

Odświeżam temat. Jakby co ja nadal jestem zdecydowany na 45l. Tatar i reszta zainteresowanych.. Działamy? Ktoś oglądał na żywo taki plecak?
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Mati 08 Lut 2015, 19:43

W temacie litrażu zgadzam się z Liskiem. Daneszo, rozejrzyj się, ciekawe:)
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Tatar 08 Lut 2015, 20:03

a Ja się trzymam swojego zdania. Bartek ja jestem zdecydowany chociaż fakt że jeszcze ich nie oglądałem na żywo. Natomiast zamawiałbym po 1 marca bo w tym miesiącu mam za dużo dodatkowych wydatków. Postaram się zajrzeć w tym lub następnym tygodniu do jakiegoś sklepu gdzie mogą to mieć żeby obejrzeć na żywo.
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Postprzez Bartolini 08 Lut 2015, 20:21

Zawsze pakowałem sie do 30 litrowego plecaka ale dużo maneli typu śpiwór, kurtka gore itp dyndały na trokach. Teraz te rzeczy po prostu bedą elegancko siedziały w środku i to tyle w kwestii litrazu w moim przypadku. Tez spróbuje podjechac gdzies zobaczyć ten plecak na żywo.
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Postprzez Bartolini 09 Lut 2015, 00:02

Patrzyłem to niestety w militariach.pl nie ma tego wisporta na stanie ani w bluecity ani na tamce. Nie kojarzę czy w azumucie przy pl. Bankowym oferują produkty tej marki ale jeszcze tylko to miejsce przychodzi mi do głowy. Dobrze byłoby ustalić w tym miesiącu wszystkich chętnych i gdzies namierzyć plecak zeby pomacać. Rownież jestem za marcem jesli chodzi o zakup bo w tych pierwszych miesiącach bierzącego roku większość moich środków poszło na rzeczy związane z motocyklem.
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Postprzez Tatar 09 Lut 2015, 13:31

Dzisiaj macałem ten plecak w sklepie Azymut (na Corrazziego niedaleko Placu Bankowego) - troków ma mnóstwo (z góry, dołu, po bokach i jeszcze na froncie plecaka) palsy wszędzie, reszta jak w opisie. Ale cena w Azymucie 490 zł (a nie 529 jak w Miwo). Wisport daje 5 lat gwarancji na plecak. Reszta jak w opisie na stronie producenta. Jak nie był wypchany na maxa to wcale się duży nie wydawał. W Azymucie mieli ostatni egzemplarz ale pytałem mogą nam zamówić z tym że trzeba czekac 2-3 tygodnie (czyli tak w w ostatnim tygodniu lutego można by zamawiać). Jak ktoś jest zainteresowany to fajnie by było żeby podjechał i zobaczył osobiście, ciekaw jestem Waszych opinii.
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Postprzez Bartolini 09 Lut 2015, 19:07

o to dobrze wiedzieć, że tam jest póki co na pewno ten plecak do zobaczenia. Postaram się zobaczyć ale to najwcześniej w sobotę. Generalnie dużo czytałem opinii i przeglądałem mnóstwo grafik więc po Twojej dodatkowej opinii nawet jeśli nie będę miał czasu podjechać to jestem zdecydowany na tego wisporta. Do wspomnianego czasu na pewno będę wstanie kupić więc 2 sztuki są nasze. I tak jak rozmawialiśmy brałbym w kolorze oliwki.
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Postprzez StrzeLuk 11 Lut 2015, 15:57

Jak będzie robili zamówienie w Azymucie to dajcie znać. Jeżeli nie kupię niczego w Stanach to wezmę od nich buty Lowa. Dzisiaj mierzyłem i są miodzio. Im większy zakup tym większa szansa na zniżkę.
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Miejscowość: Babice Nowe

Postprzez InseCt 16 Lut 2015, 10:21

Ja chłopaki na razie się jeszcze wstrzymam, sam nie wiem, który ostatecznie wezmę, ale skłaniam się bardziej chyba ku temu w moich linkach... Chyba.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Tatar 17 Lut 2015, 13:14

Dzwoniłem do Wisportu żeby dopytać o gramature Cordury (bo trochę po naocznych oględzinach miałem do tego wątpliwości) i jest tak, że ona zależy od koloru plecaka. Olive Green (dokładnie taka jaka oglądałem w Azymucie dlatego mi się wydawała dość cienka - 750), Olive Drab (1100), RAL 7013 ( 1000) inne kolory poza DPM (1500) to też 1000. Czas realiacji zależy od koloru i stanów na magazynie, raczej szyją na bieżąco bo mają sporo zamówień z wojska, w tym dla bundeswehry i dla czeskich specjalsów. Info jakie uzyskałem to w sumie takie że czas oczekiwania na dzień dzisiejszy to ok 3 dni.
Olive Drab (RAL 7013 chyba też) ma oprócz tego wykończenie IRR (nie "świeci" się w noktowizji).
Ja raczej skłaniam się do Olive Drab (ewentualnie ten RAL, oba są bardzo zbliżone, próbki na żywo do obejrzenia w składnicy harcerskiej na ul. Targowej 12 (Praga Poludnie).

Lista chętnych: (pod koniec lutego składałbym zamówienie)
1. Tatar
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Postprzez Bartolini 17 Lut 2015, 20:27

Lista chętnych: (pod koniec lutego składałbym zamówienie)
1. Tatar
2. Bartolini

Dla mnie kolorystyka jest w zasadzie obojętna. Chodzi o praktyczność wiec biorę po prostu taki sam jak Ty.
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Postprzez Celin 21 Lut 2015, 00:12

Ja z kolei przymierzałem się swego czasu do jednego z produktów condor :)
Urban Go Pack
lub
3 Day Assult Pack

Trochę inny przedział cenowy jeśli chodzi o 3-day, ale w OD jest taniej :mrgreen:
Fajna sprawa, bo mają dużo różnych kieszonek i "schowków". Na dole można podpiąć namiot, z boku karimatę. Póki co krucho u mnie z kasą, ale chyba koniec końców skusze się na jeden z tych plecaków. Fajne są też propozycje Insecta, tylko czy tak na prawdę giwerę w marszu nosi się w pokrowcu? :D
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Postprzez Tatar 23 Lut 2015, 09:45

Dobra widzę że więcej chętnych nie ma, to w takim razie Bartek na dniach zamawiam 2 plecaki Racconn 45 Olive Drab. Zobaczę jaką ostatecznie cenę powiedzą mi w Azymucie i w składnicy harcerskiej i tam gdzie będzie taniej tam zamówię (z tego co wstępnie się orientowałem to mieli niższe ceny niż bezpośrednio u producenta a i zawsze z reklamacją wygodniej podjechać do sklepu niż to wysyłać do producenta). Jeżeli ktoś by się jeszcze nagle zdecydował to pisać albo dzwonić.
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Postprzez Bartolini 23 Lut 2015, 12:37

Ok. To jak ustalisz wszystko to prześlij mi mailem czy na priva dane do przelewu wraz z kwotą.
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Postprzez Tatar 23 Lut 2015, 14:06

Ok. Zamówiłem w Azymucie. Wyszło po 500 zł za szt. Powinny być pod koniec tygodnia.
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Postprzez InseCt 26 Lut 2015, 12:21

Chłopaki, weźcie pliz na trening, jak Wam przyjdą, jestem ciekaw jak wyglądają.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Tatar 26 Lut 2015, 14:20

jak beda na koniec marca to bedzie dobrze..zabraklo naszego koloru
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Postprzez InseCt 05 Mar 2015, 13:12

A można jeszcze domówić? :P
Tylko ze strony wisportu są 2 kolory - oliwkowy i olivegreen (ciemniejszy).
I który to jest olive drab?
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez InseCt 05 Mar 2015, 13:44

Chyba się zdecyduję na ten Racoon 45 ;)
Kurde z tymi kolorami to jest jakiś sajgon.
Po telefonie do wisportu okazuje się, że Oliv drab = RAL 7013 i jest zielonkawo brązowy (to ten, który jest opisany na wisport jako kolor brązowy). A Olive green jest bardziej zielonkawy i ciemniejszy od olive drab = 7013 i na stronie wisportu jest jako RACCON_45_olivegreen.jpg

I żeby było jeszcze fajniej to na stronie jest jeszcze jeden kolorek - zatytuowany kolor oliwkowy (taki fajny zielony).
I właśnie ten bym chciał, ale go chyba nie ma :P (to ten kolor, który pojawia się pierwszy po kliknięciu na stronę https://www.militaria.pl/wisport/plecak ... _p5689.xml)
Podjadę na Targową 12 pomacać, tak, czy inaczej.

I chłopaki tak sobie myślę... skoro musicie czekać na olive draby, a olive są na militariach dostępne, to może warto dopłacić 50 zł i mieć te oliwkowe, a nie brązowe (olive draby)? Ten oliwkowy jest zajebisty
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Bartolini 05 Mar 2015, 14:24

Temat jest troche bardziej skomplikowany. Tak jak pisał Tatar oliwka ma mniejsza gramature cordury oraz nie ma pewnej co raz bardziej przydatnej funkcji na milsimach...nasze maja powłokę dzięki której nie są widoczne dla noktowizorów. Zwykła oliwka tego nie ma. Dlatego zdecydowaliśmy sie poczekac.
Ostatnio edytowany przez Bartolini, 05 Mar 2015, 14:27, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Dział techniczny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości