M4

Kupno/Sprzedaż

Moderator: HQ

M4

Postprzez Pietrzyk 21 Lis 2014, 15:49

Potrzebuję opinii, ponieważ internet nie jest mi w stanie pomóc.
Będę chciał sobie kupić m4. Moje H&k416 to niestety pomyłka i będę się go pozbywał.
Tak czy siak, zobaczyłem na allegro:
http://allegro.pl/m4-cqb-ris-specna-cus ... 46159.html
Jak wygląda ewentualna naprawa lub wzmocnienie replik Specna arms?
Ktoś miał już styczność z tymi replikami?
Na wojnę nie idziesz po to by zginąć za ojczyznę, ale po to by inny sk*syn zginął za swoją" Gen. George Patton
Awatar użytkownika
Pietrzyk

Miejscowość: Wołomin

Re: M4

Postprzez Bernard 21 Lis 2014, 16:35

specny dobre
do 450-460 upgrade spoko
SAW, SAPI, MICH, Stretcher - f***ing Cienie workhorse
Bernard

Postprzez Mati 21 Lis 2014, 19:10

O! W tym temacie ważne info! Jest masa szpeju do kupienia od Rachab. Jest też jej M4 na krótkiej lufie. Może chcesz pomacać? W sensie replikę, na razie. Ustawili ją całkiem nieźle, jest chyba na 130tce.

BTW z tym szpejem Biolog jej pomaga ale też nie ma czasu wrzucić szczegółowo więc pewnie machnie zbiorowe foto i będzie toto w bazarku.
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez StrzeLuk 21 Lis 2014, 19:38

Bernard napisał(a):specny dobre
do 450-460 upgrade spoko

Mam ten sam dylemat, bo nie mam jeszcze żadnej repliki. Specny podobno dobre, ale to dalej chińczyki - takie podsumowanie jest na forum wmasg. Oczywiście pisze to co wyczytałem na dosyć obszernym wątku na tym własnie forum. W ręku nie miałem, chociaż widziałem na żywo w Cytadeli.

Chętnie się podłącze pod ten wątek, bo na allegro jest jeszcze jedna sztuka w stockowej wersji za 550 PLN.

P.S. Mam jeszcze takie pytanie do doświadczonych użytkowników wszelkich replik. Czy była by możliwość poproszenia kogoś z Was, żeby pomacał taką replikę z allegro pod kątem oceny jej stanu? Piszę oczywiście o Warszawie. Ewentualnie komisyjnie otworzył ze mną pudełko w celu oceny zaraz po otrzymaniu paczki i ewentualnego odesłania jako niezgodne z opisem?
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Miejscowość: Babice Nowe

Postprzez Dino 22 Lis 2014, 16:56

http://www.amazon.com/KWA-MOD1-Airsoft- ... P8AJD8NMWC z tym ,że nigdy nie zamawialem z amazon.
Ale chętnie bym te KWA zamówił
Awatar użytkownika
Dino

Postprzez Mati 22 Lis 2014, 21:23

Co do chińczyków to się wreszcie wypowiem. Biolog ma Boya z 2005 roku. Gra, strzela, jest jedną z bardziej niezawodnych. Przebieg, owszem, umiarkowany bo od 2009 robi za zapasową. Zębatki wymienione raz, tłok, cylinder, okablowanie, oczywiście też. Dodatkowo Biolog uczył się właśnie na niej podkładkowania itd, zrobił masę błędów. Nigdy nie zawiódł. Więc jest to baaaaaaaaaardzo niepowtarzalna kwestia: jedne działają inne nie. Ale powtórzę się z kiedyś: i tak wymienisz wszystko w środku. Przy zakupie repliki patrz na to, żeby body było ładne. Środek zastąpi tytan i kryptonit.

Ale KWA gen. II polecam:)
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Tatar 23 Lis 2014, 01:37

ja Celin i Lisek używamy KWA. Ja Bodajże od dwóch lat. Mnie przez ten czas nie zawiodła (nie licząc zerwania szyny ris z upper body którą kleił ostatnio Dandysz- i to jest ponoć typowa wada serii LMT Defender, tak przynajmniej twierdzili w serwisie w red berecie).
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Postprzez Katana 23 Lis 2014, 20:31

Zetknąłem czyje totolotka ta emka. Sprzedawca jest mój znajomy z dawnego FAB, Yeneth. Kupuje mnóstwo replik, postrzega tydzień, dwa, miesiąc i sprzedaje, taki typ;) jego repliki zawsze polecam, główna nie kupuje. Także ta mozna śmiało Lukas, jak sie mieści w budżecie.
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez Pietrzyk 26 Lis 2014, 19:11

Co do chińczyków, to są dobre jak i złe. Wiem bo jak kupowałem pierwszą replikę to firmy JG.
Dziś ponoć ich gearboxy uchodzą za pancerne a silniki bardzo dobrej jakości. Tylko body plastik, stary kondom.
Moja replika mnie nie zawiodła przez jakieś 7-8 lat użytkowania. Or roku mam Cymy AK i również jestem zadowolony.
Nie byłem pewny firmy, bo jej nie znałem. Ale skoro jest OK, to mogę zacząć poważnie nad nią myśleć:)
Dzięki za pomoc.
Na wojnę nie idziesz po to by zginąć za ojczyznę, ale po to by inny sk*syn zginął za swoją" Gen. George Patton
Awatar użytkownika
Pietrzyk

Miejscowość: Wołomin

Postprzez MacCan 28 Lis 2014, 02:10

Moja replika m4 G&P tez na sprzedaz.
Mozna pomacac
Awatar użytkownika
MacCan

Miejscowość: Warszawa

Wróć do Bazar

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości