Kupno sprzętu (broń i akcesoria)

Kupno/Sprzedaż

Moderator: HQ

Re: Kupno sprzętu (broń i akcesoria)

Postprzez Mati 02 Paź 2011, 11:45

Cacko!
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Celin 04 Paź 2011, 23:53

a co sądzicie o tym aku?
Akumulator Li-Fe, 9,9 V - 1500mAh 15C
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Postprzez InseCt 05 Paź 2011, 00:09

Z LiFe nigdy nie miałem styczności, nie mam pojęcia :/
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Celin 06 Paź 2011, 00:22

A jak oceniacie parametry tego pakietu: Graupner LiFe V-MAXX 30C 3/2000 9,9V G3,5. Nie wiem jakie wymiary może mieć maksymalnie batka do M4, ta ma 134/44/17

I jeszcze pytanie, dla przykładu ten pakiet składa się z 3 części, czy można je rozdzieli rozrywając foliowe opakowanie? Co to spowoduje?
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez Dravlin 06 Paź 2011, 08:33

Hej, jeśli chodzi o batkę ja wczoraj byłem w DEFCOMie na Obozowej mają sporo batek do dopasowania i też mogą zrobić batkę pod odpowiednią replikę. Mam im podwieźć mojego SCARA i mają mi taką baterie właśnie zrobić bo mam wąskie miejsce w kolbie. Cena takiej batki robionej przez nich to jakieś 80 do 100 zł ale nie bardzo pamiętam dokładnie.
Nie walcz z idiotami.
Mają przewagę liczebną.
Dravlin

Miejscowość: Leszno

Postprzez Celin 06 Paź 2011, 10:36

Dzięki, skontaktuje sie z nimi i dowiem co i jak. Niestety nie widze u nich na stronie pakietów LiFe, tylko LiPo, a póki co to właśnie LiFe jest w kregu mojego zainteresowania, ponieważ nie chcę wsadzać 11,1V. No ale jak z nimi pogadam to sie wyjśani coś więcej mam nadzieję.
Czy swoją replike zostawiasz u nich czy robią od ręki pakiet?
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez InseCt 06 Paź 2011, 11:34

Te wymiary baterii LiFe, które podałeś, sugerują baterię dużą. Na bank do foregripanie wejdą, podejrzewam, że nawet do kolby :shock:
Lipo ma tą przewagę, że sa małe, lekkie, nie spada napięcie podczas przechowywania, temperatura nie ma znaczenia na działanie baterii, jesli planujesz tuning mocowy to 11,1v wydaje się przyszłościowym wyborem, a teraz ostatecznie na stoku możesz strzelać singlem i będzie dobrze.
Pakiet składa się z 3 części i generalnie nie polecam rozrywania folijki i odlutowywania ogniw, bo można je łatwo uszkodzić, ale teoretycznie można to zrobić...
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Celin 06 Paź 2011, 12:16

Ok dzięki za info. Ogólnie rzecz biorąc to zaczynam coraz bardziej zastanawiac sie nad 11,1, ponieważ będe chciał i tak z czasem wymienić sprężynę a co za tym idzie mocniejszy tłok i pewnie jeszcze pare rzeczy z GB (może okablowanie i mosfet). Więc gwarancja i tak się pójdzie... kochać :|
A jak padną styki to byłby pretekst do tuningu i wymiany podzespołów, bo (jak sie myle to mnie poprawcie) przy spalonych stykach i tak trzeba rozbierać GB?

A przy okazji od razu kolejne pytanie, czy jak zakupię 11,1 to wymieniać na T-Deans? I jakiej firmy LiPo najlepiej brać?
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez InseCt 06 Paź 2011, 12:51

W sumie Twój wybór, czy LiPo, czy LiFe. 9,9v to też w sumie spokojnie wystarczy przy tuningu mocowym.
Pytanie tylko, czy zalezy Ci na szybkostrzelności, jeśli tak, to weź 11,1, jeśli planujesz strzelać głównie singlem to 9,9v.
Powiem Ci tak: moja 11,1v 33c 3300mah pelikan jest do mojej emki za mocna (sprężyna M130), a po czym to poznaję? Silnik się przegrzewa (i to systema magnum), GB pęka, bez mosfetu przepalają się styki. Ale ja to maniak rofa jestem i godzę się z tymi kosztami, żeby mieć tylko wysokiego :P
Sumienie podpowiada mi 11,1, bo znane, wiadomo czego się spodziewać i jak się sprawuje, ale w ekipie nikt nie brał LiFe i też warto byłoby je sprawdzić jak się zachowa ;)

Generalnie z LiPo 11,1v wiążą się koszta eksploatacyjne, bo jakby nie patrzeć 11,1v to jest voltarz za duży.
Ale reakcja na spust, kultura pracy GB, szybkostrzelność, eh, trudno się temu oprzeć :)

Jak wtyki to od razu T-deans (connectory), żeby był komplecik na starcie. Baterię mam firmy Pelikan i nie narzekam.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Celin 06 Paź 2011, 17:42

Napisalem do defconu zapytanie za ile zrobią pakiet 9.9 v, 2300mAh i 25-30C. Aż sam jestem ciekaw.
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez Mati 10 Paź 2011, 21:32

Odpowiedzieli Ci już może? Sam jestem ciekawy
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Celin 11 Paź 2011, 01:04

Dziś u nich byłem z repliką i okazało się, że nie mogą zrobi takiego li-fe żeby zmieścił się w tej replice. Więc póki co rezygnuję z li-fe, nie da rady nawet w kolbę wsadzić.

Ogólnie póki replika będzie w stanie stockowym, to kupie batkę li-po 7,4v, 2200mAh i do wyboru 20C lub 25C. Która brać? Firma Max Force. Różnica w cenie 10 zł.

UPDATE:
Zamowiłem już wersję 25C, do tego LiPo alarm i olej silikonowy. Poniewaz wyjeżdzam na weekend będę chciał przestrzelić replike i ustawić hopka :mrgreen: , więc prosiłbym o odpowiedź w innym moim temacie w dziale zagadnien technicznych jak postepowac przy rozpoczęciu pracy z nowo nabyta repliką 8-)
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Postprzez Celin 14 Paź 2011, 23:16

Dziś postanowiłem minimalnie postrzelać. Ogólnie nie widziałem, jakim torem lecą kulki, więc z ustawiania hopka nici, może jutro się to uda. Miałem nawet wątpliwości czy wogóle coś leci, ale jak zobaczyłem dwie dziury w ścianach balkonu (pokryty sidingiem) to nie miałem już wątpliwości :D
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Poprzednia

Wróć do Bazar

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości