[Grochu] Witajcie

Moderator: HQ

[Grochu] Witajcie

Postprzez grochu 02 Wrz 2013, 18:34

Cześć wszystkim
Z danych podstawowych: Jacek, 24 lata, w trakcie finalizowania magisterki z Finansów i rachunkowości, oraz Zarządzania na SGH, 4 rok Prawa na KUL

Coś więcej o mnie:
W ASG 7 lat z czego większość w lubelskiej ekipie PAT (z Jubym). Poza tym od paru lat należę do Lubelskiej Legii Akademickiej KUL, gdzie maksymalnie wykorzystywałem możliwości szkolenia z walki wręcz, strzelectwa, alpinistyki miejskiej spadochroniarstwa, (nieco) minerstwa, pierwszej pomocy (dawno, ale chętnie powtórzę), nawigacji.

Podobnie jak Juby ćwiczyłem nieco KAPAPu, trochę Kravki, a za młodu karate :P Alpinistyka miejska jest dla airsoftowców mało przydatną ciekawostką, chociaż daje sporo satysfakcji. Miałem zaszczyt przekazać swoją skromną wiedzę z tego zakresu paru osobom (m. in. Jubemu), więc jeśli ktoś byłby zainteresowany - serdecznie zapraszam. Moja przygoda ze spadochroniarstwem nie miała aż tak szybkiego finiszu jak u Jubego, gdyż udało mi się oddać 4 skoki, z czego 1-szy na zapasie :D Teraz jednak zawiesiłem skoki do momentu, kiedy nieco zejdę z masy, gdyż w razie "W" wypadek może przynieść większe konsekwencje. Pierwszą pomoc chętnie sobie odświeżę.

Czego tutaj szukam?
Pozwolę sobie tutaj przekopiować motywację Jubego, gdyż doskonale się wpisuje w moje oczekiwania:
"Wygląda na to, że zagoszczę w Warszawie na dłużej (na zawsze?) więc chcę wkręcić się w lokalne środowisko.
O dziwo (o zgrozo) nigdy nie byłem na żadnym milsimie z prawdziwego zdarzenia. Jedynie kilka małych lubelskich pseudomilsimów i pare szkoleń które dość wiernie odtwarzały warunki pola walki. Ale tematyka ta bardzo mnie interesuje i chcę spróbować."
Sprzętowo w tym momencie również nie za bardzo do Was przystaję - mam mp5sd6, mp5k, tłumionego Rugera i kupę szpeju w masie różnych kamuflarzy i barwach, ale nie w camogromie, czy multicamie. Przezbrojenie nie stanowi w dłuższym okresie czasu dla mnie również wielkiego problemu.

Jeśli macie jakieś pytania, proszę - piszcie.

Pozdrawiam

Grochu
grochu

Re: [Grochu] Witajcie

Postprzez jubens 02 Wrz 2013, 19:00

Ale bezczelny plagiat :P
Awatar użytkownika
jubens

Postprzez Tatar 02 Wrz 2013, 19:21

Witam

Widzę sporo zbieżnych z moimi (choć niestety obecnie niepraktykowanych) zainteresowań (kravka, spadek, wspinaczka). Myślę że na pewno odnajdziesz się w ekipie. Do zobaczenia na jakimś treningu albo simie, jak już będę wolny po urlopie.
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Postprzez grochu 04 Wrz 2013, 17:14

Wybacz Jubasku, jestem świeżo po pisaniu magisterki a przyzwyczajenie drugą naturą człowieka :P

Dziękuję za ciepłe przyjęcie :) Do (mam nadzieję szybkiego) zobaczenia.
grochu

Postprzez InseCt 04 Wrz 2013, 21:32

Powitać! ;)
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Mati 20 Wrz 2013, 10:20

Panowie, przyznaję się, nie maiłem do Was kontaktu poza forum.
Najbliższe spotkanie to Kaszmir, potem Piknik. Na oba serdecznie zapraszam.
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Wróć do Przywitaj się

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości