[TRENING OBOWIĄZKOWY] - Zielonka 07.07.13

Dział poświęcony raportom i dyskusjom z różnych wydarzeń otwartych. Także AAR umieszczane na innych forach.

Moderator: HQ

[TRENING OBOWIĄZKOWY] - Zielonka 07.07.13

Postprzez Ojciec 08 Lip 2013, 08:12

Witam

Pozwalam sobie założyć temat pomimo, że jestem z poza grupy.

Chciałem serdecznie podziękować, że pozwoliliście nam uczestniczyć w Waszym treningu. Zostalibyśmy do końca, ale dostałem awaryjny tel. z domu i niestety trzeba było wracać :cry:

Co do samego treningu to dał nam nowe spojrzenie na działanie grupy AS w terenie. Procedury jak najbardziej potrzebne, skracają czas reakcji oddziału o ile są zrozumiałe i przećwiczone. Będzie to przeniesione do nas i postaram się żeby było kompatybilne z Wami.

Przykrycie ogniem nepl'a tak żeby się nie podniósł, piękna sprawa i jak najbardziej trzeba będzie z tego korzystać. Co prawda kulki schodzą jak na jebance ale coś za coś :)

Do następnego

KwaziMag
Awatar użytkownika
Ojciec

Miejscowość: Kobyłka

Re: [TRENING OBOWIĄZKOWY] - Zielonka 07.07.13

Postprzez InseCt 08 Lip 2013, 10:59

Spoko, nie ma problemu ;)
Dzięki chłopaki za zaangażowanie, w sumie jak na "pierwszy raz" szacun - chwytaliście wszystko bez problemu.
Nagrały się cztery filmiki - dwa z alamo, jeden z kontaktu, gdzie Kwazi dostał FF i jeden podczas kontaktu krzyżowego.
Tylko, że mają paręnaście ładnych GB no i nie sposób tego wrzucić... Fotek było ok 550, ale połowa to rozmazane, kolejna połowa zdjęcia lasu, a reszta, co została jakością nie grzeszy :/
Ale coś tam lepszego dzisiaj wrzucę, ale nie było tego sporo tak na pierwszy rzut oka.
Co do treningu:
- odległości karamba... Czasem szwankowały. Po korekcie było ok.
- wskazywanie celu - czasem nie było informacji z jakiego kierunku pada kontakt. Ustaliliśmy, że wskazujemy ogniem, na radiu i drąc japę (wniosek z Sahary).
- komendy podczas manewrów - jak oglądam filmik to tam słychać, że ciągle się drę i powtarzam komendy 2-3 krotnie, a mimo tego nie wszyscy słyszeli. Dorzucimy to na radiu i powinno wystarczyć.
- czasem sektory szły nie do końca jak powinny, po korekcie było już lepiej.
- omówienie sima - po części omówione, czekamy na wytyczne od orga/dowódcy.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez InseCt 08 Lip 2013, 23:44

I zdjęcie treningu :P

Image
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Rachab 10 Lip 2013, 13:36

Swoją drogą ciekawe, że coś co daje półmetrowy płomień zostało uznane za bezpieczny środek symulacji pola walki :lol:
Serdecznie dziękuję za trening, dla mnie przypominający i przynajmniej częściowo kompensujący moje uczelniane nieobecności, okazało się, że wbitych raz do łba procedur jednak się nie zapomina, kochajmy procedury!
Dzięki Gwardzistom za wsparcie i wspólne trenowanie oraz przerwanie w porę naszego małego sparingu z Matim 8-)
Medycyna ratunkowa stoi w sprzeczności z procesem selekcji naturalnej.
Rachab

Wróć do Po imprezach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość