[TRENING OBOWIĄZKOWY]-2011.03.20-ACD

Dział poświęcony raportom i dyskusjom z różnych wydarzeń otwartych. Także AAR umieszczane na innych forach.

Moderator: HQ

[TRENING OBOWIĄZKOWY]-2011.03.20-ACD

Postprzez Katana 20 Mar 2011, 22:02

No i ?
Ostatnio edytowany przez Sushi 22 Mar 2011, 14:50, edytowano w sumie 2 razy
Powód: błedny temat postu
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Re: TRENING 20.03.2011 ACD

Postprzez Bartolini 20 Mar 2011, 23:12

no i było bardzo zgrabnie, merytorycznie, sprawnie i do przodu. Myślę, że podsumowanie pierwsza klasa, dla mnie jak znalazł. zabawa z tarczami super sprawa. Teren...przerażający ;) ale dla potrzeb treningowych bardzo fajny, aczkolwiek cywilów sporo.
z tego co się zorientowałem udało się zrobić sporą powtórkę znacznej części tematów z czarnej, które do tej pory robiliście, więc trening bez obijania się, dzięki czemu można było poczuć zmęczenie siadając w domu na kanapie.
Następna kwestia- nowy nasz gość. Cieszę się że sprawiliśmy pozytywne wrażenie, mam nadzieję że spodobał Ci się klimat i ludzie oraz że to nie był ostatni raz bo współpraca z mojej perspektywy zapowiada się bardzo obiecująco.
Nie mniej tęsknię już za taktyką zieloną ...
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Miejscowość: Warszawa

Postprzez lewiatan 21 Mar 2011, 08:59

Dzięki Barolini z mojej strony dziękuje grupie za przyjęcie, bardzo fajna grupa i nie mogę się doczekać następnego treningu
lewiatan

Postprzez InseCt 21 Mar 2011, 11:04

Właśnie mam siłę coś napisać ;) Ogromna piguła wiedzy - sushi no jak tu ciebie nie prosić, żebyś prowadził treningi, wszystko składnie przedstawione i poprowadzone :).
Zaczęliśmy od przedstawienia podstaw basic skill'i, czyli postawy, obsługa i trzymanie broni, poruszanie się i małej rozgrzewki ;). Potem krojenie tortu, ćwiczenia dwójek w BT wchodzenie statyczne i dymaniczne, zabezpieczanie pomieszczenia, ćwiczenia FT wejście statyczne i dynamiczne, krzyżowo, potem wejścia BT i strzelanie do tarcz, FT krzyżowo statycznie i dynamicznie całe piętro z ubezpieczeniem (gdy drzwi nie były naprzeciwko siebie), potem strzelanie do ahmed'a i jednoczesne czesanie pomieszczeń.
Na koniec wycieczka po schronach.

Było bardzo miło.
Dziękuję wszsytkim za przybycie i za zaangażowanie. Robertowi za bieganie razem z nami, nie było tak źle ;) Jak na pierwszy raz - super. Zapraszamy na następne spotkania.

Do zo
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Sushi 21 Mar 2011, 14:50

A ja jak padłem tak dopiero wstałem :D

Dzięki wszystkim za przybycie i spięcie pośladów. Jak by nie patrzeć udało nam się podsumować wszystko co do tej pory ćwiczyliśmy, a nawet zrobić ciut więcej :). Dla Lewiatana myślę całkiem niezła piguła wiedzy, z którą z reszta radził sobie lepiej niż "zielony" powinien :)
Ogólnie uważam trening za bardzo owocny. Jeszcze jeden zrobimy pewnie z czarnej, a później zaczniemy zieloną. Tak czy inaczej, takie elementy jak krojenie tortu, wchodzenie do pomieszczeń trzeba katować nieustannie, żeby robić to za każdym razem dobrze ( bo jeszcze zdarzają się wpadki). Dlatego prawdopodobnie podczas sezonu "zielonego" raz na jakiś czas zawitamy do ACD na małe przypomnienie czarnej.

Podsumowując: wielka ilość materiału, wyniki po pierwszym cyklu szkoleniowym MOUT moim zdaniem zadowalające. Perfekcje osiągniemy niebawem :). Giwery do CQB na przyszły sezon trzeba zacząć kupować.

Cytat treningu:
-Biolog, trafiłeś cywila...
-No chyba tak, ale taki podobny.

PS. InseCt uzupełnij ewidencję PROOOOOSZĘ :mrgreen:
Image
Battlefield Angels // "That others may live"
Sushi

Miejscowość: Warszawa

Wróć do Po imprezach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości