Dandysz - Witam Serdecznie

JS2305 want You!

Moderator: HQ

Dandysz - Witam Serdecznie

Postprzez Dandysz 09 Lip 2013, 11:19

Witam Serdecznie,

Nazywam się Adam Danisz, mam 35 lat i mieszkam w Zielonce. Swoją przygodę z airsoftem rozpocząłem ponad dwa lata temu podczas pewnego weekendowego spaceru w lasach Mokrego Ługu. Ujrzałem tam grupę odpowiednio ubranych i uzbrojonych osobników, którzy wywarli na mnie duże wrażenie. Postanowiłem też spróbować.
Patrząc z perspektywy czasu, sądzę iż zainteresowanie różnymi aspektami asg przeszedłem w iście eksternistycznym tempie. Począwszy od weekendowych yebanek jako bez-teamowiec, poprzez członkostwo w "czarnej" ekipie Dead Storm gdzie pełnię funkcję inżyniera/sapera, a skończywszy na organizowaniu imprez CQB jako współzałożyciel tworu "MojeASG".
Rozpoczynając swoją przygodę z asg, tak jak zapewne wielu, chciałem być zwiadowcą/snajperem. Jako początkującemu skutecznie odradzono mi taki pomysł, i słusznie. Jednak od zawsze fascynowało mnie kamuflowanie się, precyzja pojedynczego strzału i to wszystko co jest związane z szeroko pojętym zwiadem. Dlatego będę kandydował do pododdziału Orląt. Jeśli nie będę się nadawał to mogę zasilić szeregi Cieni dając wsparcie "ciężkim ogniem wsparcia" :)
O wyczynach milsimowych Cieni dowiedziałem się poprzez Aur`a - członka Gwardii jak również poprzez kontakt z Bernardem. Zacząłem czytać Wasze opisy przygód milsimowych i myślę iż to jest to czego szukam. Oczywiście czas zweryfikuje moje wyobrażenia. ;)
Szukam stabilnej grupy osób "na lata", wśród których można się czegoś nowego nauczyć oraz odreagować codzienny stres zawodowy. Pod względem unifikacji mundurowej oraz uzbrojenia jestem już "dopasowany" do Waszych standardów. Sądzę iż moja osoba może również bardzo dużo wnieść do teamu, zwłaszcza na płaszczyźnie technologiczno - sprzętowym.
Jeśli pozwolicie to z wielką chęcią zjawię się na najbliższym treningu. Dodatkowym plusem dla mnie jest fakt, iż miejsce mojego zamieszkania pokrywa się z lokalizacją większości Waszych treningów oraz simów.

P.S. Nie mylić z Daneszem - satysfakcja ze znalezienia wreszcie kogoś, o podobnym nicku. :)
Ostatnio edytowany przez Dandysz, 10 Lip 2013, 08:57, edytowano w sumie 1 raz
Kiedy jesteś większy... wtedy rany postrzałowe są mniejsze.
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Re: Dandysz - Witam Serdecznie

Postprzez Katana 09 Lip 2013, 19:37

Witamy.
Post Twoj raduje nasze serca. A moje w szczegolnosci, jako ze jestem operatorem pisklat w naszym timie.
Mowisz, ze nalezales do grupy czarnej taktyki. U nas tluczemy glownie zielona, gdyz na tej plaszczyznie tocza sie milsimy zazwyczaj. Budynkow nie trenowalismy juz rok, poza paroma zapalencami cqb. Jezeli to nie problem to sie dogadamy na pewno.
Zapraszamy na trening, ktory odbedzie sie dopiero za 3 tyg ze wzgledu na wyjazd ekipy na ms pomorski w ten weekend. Ja planuje wczesniej potrenowac maskowanie i strzelanie wiec jezeli mial bys czas to zapraszam, pewnie ktos jeszcze przyjdzie.
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez Dandysz 09 Lip 2013, 21:06

Bardzo chętnie wezmę udział w takim treningu strzeleckim. Rzuć tylko hasło na wokandę, a zjawię się w wyznaczonym miejscu i czasie.
Ostatnio edytowany przez Dandysz, 10 Lip 2013, 08:56, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez Katana 10 Lip 2013, 00:06

W dziale Imprezy otwarte jest cynk o treningu nocnym 20/21 07. Tam sie spotkajmy z cala grupa, to bedzie czas na pogadanie i inne uprzejmosci. Tylko nastaw sie na noc w lesie.
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez Dandysz 10 Lip 2013, 08:51

Uu.. aa trening nocny. Jak zwykle... od razu zrzut na głębokie wody. Będę musiał się troszkę dopytać o niezbędny, praktyczny ekwipunek.
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez InseCt 10 Lip 2013, 09:23

Serdecznie witamy!
Tak się składa, że najbliższy trening mamy w nocy, jeśli Tobie to nie przeszkadza, zapraszamy ;)
Dzienny zapowiada się dopiero 04.08.13, jako, że spotykamy się co 2 tygodnie w niedzielę.
Tak się złożyło, że czujemy się najlepiej na zwiadzie, rozpoznaniu i działaniach dywersyjnych, chociaż obroną, czy atakiem też nie pogardzimy. Na yebanki jeździmy okazjonalnie, główny nurt to 24h milsimy, ze względu na specyficzny klimat tych imprez.
Rozwijamy sekcję snajperską Orląt - o nieodzownym wsparciu snajperów mieliśmy już okazję się przekonać nie raz.
Headmasterem tej sekcji jest Katana.
Wiedza technologiczno - sprzętowa na pewno się przyda :)

Także pozdrawiamy ;)

P.S. hehe, dobry podpis ^^
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez InseCt 03 Paź 2013, 15:11

No więc kolorek zmieniony :)
Witamy nowego rekruta!
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Dandysz 04 Paź 2013, 09:16

Z radością i dumą powitałem nowe barwy :)
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez InseCt 09 Gru 2013, 23:21

No to jak chłopaki i dziewczyny? Bierzemy? ;)
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Celin 10 Gru 2013, 00:34

+
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Postprzez Tatar 10 Gru 2013, 21:44

No raczej, że bierzemy!
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Postprzez Bartolini 10 Gru 2013, 22:41

To będzie cenny nabytek :)
i te gadżety...ah. hehe
jestem zdecydowanie ZA.

Tylko jedna mała adnotacja, która dotyczy obu rekrutów. I Seby i Dandysza. Mam wrażenie, że nie mieli zbyt wielu okazji do trenowania na sucho, czyli na spokojnie klepania procedur, jak to miało kiedyś miejsce. Wynika to z nowego charakteru treningów ale można by było właśnie ze względu na nich czasem zrobić na dzień dobry trochę suchych procedur... i chociaż to ważne, to nie myślę tu o chodzeniu, a raczej o manewrach.
Ale to w żaden sposób nie wpływa na fakt, że mówimy już o prawie członkach js 2305 ;)
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Katana 11 Gru 2013, 00:38

POzycja obowiazkowa w stalym skladzie JS!
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez Dandysz 11 Gru 2013, 13:19

Bartolini napisał(a):Tylko jedna mała adnotacja, która dotyczy obu rekrutów. I Seby i Dandysza. Mam wrażenie, że nie mieli zbyt wielu okazji do trenowania na sucho, czyli na spokojnie klepania procedur, jak to miało kiedyś miejsce. Wynika to z nowego charakteru treningów ale można by było właśnie ze względu na nich czasem zrobić na dzień dobry trochę suchych procedur... i chociaż to ważne, to nie myślę tu o chodzeniu, a raczej o manewrach...

Z tego zakresu, o którym wspominasz to najbardziej wartościowy dotychczas dla mnie był popołudniowy trening podczas dwudniówki u Danesza. Tam miałem największą okazję na przyswojenie dużej ilości wiedzy na temat Strusi, 3eserów, Bizonów. Był to dla mnie najbardziej "wypasiony merytorycznie" trening w Waszym gronie.
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez Bartolini 11 Gru 2013, 13:43

jeszcze przed Tobą takie tajemne hasła do odkrycia jak:
- babilon
- alamo
- bat
- być może rolowanie i część fok również
.... i wiele innych
i właśnie o tym mówię... trzeba będzie znaleźć na to trochę czasu w ramach rozgrzewki przed np kolejnym treningiem zbliżonym charakterem do ostatniego.
Również i dla mnie część z tych haseł nie jest dostatecznie jasna po pewnym okresie przerwy.
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Miejscowość: Warszawa

Postprzez CienieHQ 11 Gru 2013, 15:13

Serdecznie witamy w gronie JS2305 Cienie z aspiracjami na członka sekcji snajperskiej.
Gratulacje!
Image
Awatar użytkownika
CienieHQ
Administrator

Postprzez Dandysz 11 Gru 2013, 16:00

Czuję się zaszczycony. Będę godnie reprezentował barwy JS2305 oraz "rzucał Cień" strachu na wrogów ;)
I co teraz dalej... muszę jakieś butelki postawić czy co? :D
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez Rachab 11 Gru 2013, 16:31

Dandysz, cieszymy się niezmiernie!
Medycyna ratunkowa stoi w sprzeczności z procesem selekcji naturalnej.
Rachab

Postprzez Mati 11 Gru 2013, 17:50

Dalej to się samo okaże przy najbliższej treningowej okazji : ) (ale cichosza!)

Gratulacje!
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Wróć do Rekrutacja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość