[JOKER & TYTAN]- przywitaj sie

Moderator: HQ

[JOKER & TYTAN]- przywitaj sie

Postprzez Joker 16 Lis 2012, 18:57

Witamy.
Wraz z Tytanem (Konrad) jesteśmy zainteresowani wstąpieniem do BF Angels.
Ja mam 2 plasterki a Tytanowy ma bandaż elastyczny( troche użwany ale da rade) (ALE MA ZAPINKE :!: :!: :!: )
Okularów jeszcze nie posiadamy ale niedługo jedziemy do obi i tutaj otwiera się moje pytanie co polecacie
Image
CZY MOŻE
Image

A TAK NA POWAŻNIE.

Jesteśmy wstępnie zainteresowani, ale mamy pytania dotyczące Angelsów
Myśle, że część Cieni nas kojarzy, ze środowiska ASG oraz z grupy CSAR

1. Co znaczy medyczno-logistyczna (jedno nie idzie w parze z drugim)?
2. 1 fireteam 4 osobowy, czy może 2 fireteamy 4 osobowe?
3. Na jakiej zasadzie mielibyśmy tam być i jak z integralnością wyposażenia z Cieniami?
Awatar użytkownika
Joker
Żołnierz

Miejscowość: Warszawa

Re: [JOKER & TYTAN]- przywitaj sie

Postprzez Rachab 16 Lis 2012, 22:37

Witam serdecznie!
Jako pierwsze zadanie, proszę żebyście robili zastrzyki pluszowemu misiowi tak dlugo, aż spleśnieje w środku i tego misia przynieście na pierwszy trening.

A serio - Anioly to części JS i rekrutacja, jak i wszystkie inne zasady, jest dokładnie taka sama, dopiero do tego dochodzą sprawy związane ze specyfiką działania.
Medyczno-logistyczna, bo robimy to co aktualnie jest potrzebne, często bezpośrednio przy HQ i według tego, co dowództwo nam zleci. Zgony do uniknięcia to tylko 10 procent, więc dostajemy też dodatkową robotę :)
Rekrutacja jest otwarta, ale trwa trochę czasu, tyle będzie nowych Aniołów ile wytrwa do końca :)

Zapraszamy na trening i poznanie się osobiście.
Ostatnio edytowany przez Rachab, 16 Lis 2012, 22:51, edytowano w sumie 1 raz
Medycyna ratunkowa stoi w sprzeczności z procesem selekcji naturalnej.
Rachab

Postprzez danesz 16 Lis 2012, 22:46

Czołem !
Fajnie Was chłopacy widzieć .
Awatar użytkownika
danesz

Miejscowość: Rawa Mazowiecka

Postprzez Joker 16 Lis 2012, 23:35

Posiadamy własne unikalne umiejętności związane z cz.takt. O czym nie raz mógł przekonać się choćby Berni ;)

Co jeśli Naszym wymogiem będzie aby każdy Cień miał na wyposażeniu Rescue belt? I inne podobne niby pierdoły ale jednal bardzo ważne jeśli chodzi o CSAR
Awatar użytkownika
Joker
Żołnierz

Postprzez InseCt 16 Lis 2012, 23:40

Powitać.

Pomysł utworzenia pododdziału Aniołów był prosty. W wyniku spostrzeżeń z różnych imprez zrodziła się potrzeba posiadania grupy osób, które będą trzymać się za trzonem walczących sił i razie potrzeby szybko opatrywać rannych, a tym samym podnosić wartość bojową oddziału na polu walki.
Osoby lekko ranne wracałyby do walki, ciężej byłyby stabilizowane i czekały na transport.

Ponadto, zajmowałyby się kwestiami logistycznymi typu: organizowaniem gniazda rannych, przejściowej bazy patrolowej, w której zostałby cięższy sprzęt (plecaki, namioty, zbyteczny podczas szturmu, itp) i w razie potrzeby uzupełniali/donosili z niej potrzebne rzeczy walczącym na froncie.
Stanowiły by także niezbędne zabezpieczenie oddziału lub niejako odwód w razie pomocy, czy zasadzki.

Generalnie jest to grupa medyczna, która dba o utrzymanie kondycji bojowej drużyny w najwyższym możliwym stanie, czy to będzie dystrybucja wody, czy amunicji, czy bandaży, czy cokolwiek innego pozostając za głównymi siłami. Chodzi o to, aby np Cienie nie martwiły się podczas szturmu, czy aby na pewno starczy mi wody i amunicji? Może zdarzyć się także taka sytuacja, że niezbędne będzie szybkie zrzucenie z siebie ciężkiego sprzętu i przeprowadzenie błyskawicznego natarcia. Anioły w razie czego pomogą wtedy w zebraniu porzuconych rzeczy i zorganizowanie tymczasowej bazy niedaleko rejonu walk po to, aby wracający wracali już na gotowe "fortyfikacje".
Może się zdarzyć, że Anioły zostaną w FOB'ie i rozdzieleni z resztą ekipy, będą czekać na sygnał do wymarszu, aby udzielić pomocy medycznej lub pomóc naszym pododdziałom (cieniom, czy pisklakom) oddalonym np o 1-2 km.
Zastosowań jest mnóstwo, ale głównym celem jest i będzie pomoc medyczna, jako grupy medyków. No i rzecz jasna, medycy będą trzymać się z tyłu.

Odnośnie składu i liczebności to planujemy dobić do 1 FT liczącego 4 osoby. W chwili obecnej mamy 3 aniołów, z czego jeden chwilowo pojawia się rzadziej, więc w stałym składzie jest dwóch.
Jeśli w przyszłości będzie większe zainteresowanie, to nie widzę przeszkód, aby zwiększyć Anioły do 2 FT po 4 osoby każdy, jednak 8 medyków na oddział to już trochę za dużo. Kwestia dogadania.
Domyślnie teraz celem jest utworzenie 1 FT 4 osobowego.

Na ostatnie pytanie odpowiedziałem poniekąd na początku posta - działacie na tyłach oddziału i w razie fuckupu leczycie lub tworzycie wsparcie, gdy zajdzie taka potrzeba. Taka jest idea Aniołów. Jeśli interesuje Was bycie na 1 linii to zapraszam do Cieni.
Poza większą ilością wyposażenia medycznego wyposażenie jest takie same jak u innych pododdziałów. JS to Cienie, Anioły i Pisklę, to nie są 3 różne grupy, są to sekcje wyspecjalizowane pod dany rodzaj działań współpracujący JAKO CAŁOŚĆ.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez InseCt 16 Lis 2012, 23:43

Odnośnie rescue belta to mamy na razie przyjęte, aby każdy operator miał apteczkę przy sobie w określonym miejscu, aby nie było szukania w popłochu, gdzie to kur.stwo jest. Anioły mają po prostu większą apteczkę lub plecak medyczny gwarantujący opatrzenie każdego członka ekipy. Dodam, że ten plecak jest modyfikowany pod system w jakim przyjdzie nam grać (CCS, Red System, MCS) jak również pod real.

CSAR to czerwona, teraz widzę, że chłopaki też męczycie czarną ;), zielona pewnie też.
W związku z powyższym to WY chłopaki musicie się określić, gdzie będziecie czuli się najlepiej.
Dodam, że nie mamy oddzielnej grupy do czarnej, tym zajmują się Cienie, które też coś tam liznęły w tej sprawie...
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez danesz 16 Lis 2012, 23:48

Na rescue belty, uprzęże przyjdzie jesio czas. :)
Plany są a co z tym dalej - zobaczymy.
Awatar użytkownika
danesz

Miejscowość: Rawa Mazowiecka

Postprzez Joker 16 Lis 2012, 23:53

Drogi Insekcie.

Mówiąc rescue belt miałem na myśli pas ratunkowy ( najlepiej firmy blackwater)

Jest to pas który wrazie co utrzyma Ciebie i Twoje wyposażenie na sobie i ja, mając Cie na plecach zamocowanym za pomocą szelek do tego służącycb będe miał pewność, że po prostu nie "wypie***lisz się na twarz bo pas nie wytrzymał i zsunąłeś mi sie z pleców.

Dodam również, że moim zdaniem medyczno-logistyczny to tak jak dodać soli i cukru do jednego naczynia. Ni to w usta ni w oko. Albo jedno albo drugie - chyba, że macie jakiś cudowny sposób abym mógł unieśc plecak pełen wody, amunicji, medykamentów, MRE'czy i swojej własnej 3 linii. Oczywiście dam rade - ale będe wolny jak osioł. Moim zdaniem takie rzeczy trzeba omówić na spokojnie, nie przez słuchawke czy forum ( tak jak dzisiaj powiedziałem Bernardowi
Awatar użytkownika
Joker
Żołnierz

Postprzez Mati 16 Lis 2012, 23:58

Bernard jest już u nas na emeryturze i niczego nie ma mocy ustalać.

Jeśli masz siły nosić kolesia z jego sprzętem na plecach to nie marudź na puszkę fasolki.

Acha, i witam serdecznie :D
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez InseCt 16 Lis 2012, 23:59

Joker spoko. Chodziło mi głównie o napisanie co mamy z tematu czerwonej, nie wchodząc zbytnio w szczegóły, ale faktycznie, mój post mógł być tak zinterpretowany.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Mati 17 Lis 2012, 00:05

Żeby nie było. Podkreślę, że zapraszamy na trening, sami zobaczycie czy się da czy nie.
Jest to moment reorganizacji i wsparcia sekcji Aniołów, więc tym bardziej.

Pozdr!
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Joker 17 Lis 2012, 00:07

Ja i Tytan to zgrany buddy team w ASG oraz poza nim, jesteśmy prywatnie dobrymi znajomymi. Co do taktyk roczny staż w CSAR oraz prywatne doszkalania daly nam dużo jeśli chodzi o ratownictwo taktyczne. Najlepiej czujemy się na pozycji medycznej, lecz nie odstępujemy od nikogo jeśli chodzi o 1 linie frontową. Co do czerwonej ok, ale na logistyce nie znamy się tak, żeby zbudować bunkier atomowy. Oczywiście każdy z nas wykona okop 1 osobowy czy na drużyne, ale jeśli już to chcielibyśmy zająć się tym w czym mamy ogromne doświadczenie - odnajdywanie, zabezpieczanie i ewakuacje (czyt. Ratowaniem Waszych dup jak dacie sie odstrzelić)
Awatar użytkownika
Joker
Żołnierz

Postprzez InseCt 17 Lis 2012, 00:17

No to w sumie jasne. I nie powiem, żeby Anioły nie biegały do ataku...
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Postprzez Katana 17 Lis 2012, 19:35

Logistyczne = nagly szturm, Cienie zrzucily plecaki i pognaly zdobywac gorke na 12-tej. Opor byl straszny, zaczyna brakowac amunicji, plecaki 300 metrow dalej, kazdy operator jest potrzebny. Komunikat na radiu: potrzeba magazynkow na leewa flanke i dymow na prawa, bedzie flankowanie. Lecicie, donosicie magi, opcjonalnie zabieracie rannych, tworzycie bezpieczne plecy gdy Cienie flankuja, wsppomagacie flenke, zabezpieczacie odwrot w razie niepowodzneia, reszta Aniolow tworzy lekko okopane gniazdo rannych w strefie wyznaczonej przez dowodce Aniolow. Nikt nie kaze Wam nosic za nas wody, zarcia i zapasowych kapci, to kazdy nosi sam. Jedyne co wiecej nosicie, to plecaki medyczne.
Chcialbym zobaczyc, jak jakis medyk tacha mnie na plecach wiecej niz 50m :) to musialo byc ciekawe doswiqadczenie dla obu stron.
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez Katana 24 Gru 2012, 00:54

Widac perspektywa noszenia mojej skromnej osoby zniecheciła naszych gości.

Pozamykac.
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Wróć do Przywitaj się

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość