Wspólne zamówienie - radiotelefon

Kupno/Sprzedaż

Moderator: HQ

Wspólne zamówienie - radiotelefon

Postprzez StrzeLuk 02 Lut 2015, 16:45

Witam,

Z okazji, że nikt nie chce ze mną gadać na PMR poza treningami zdecydowałem się na zakup dualbandera. Poczytałem troszkę na forum WMASG i wybór padł na BaoFeng UV-5RE plus. Radyjko będę ściągał z Azji poprzez Aliexpress, więc jeżeli ktoś chce jeszcze jakieś radio to zapraszam do podłączenia się pod zakupy. Sklepik to ten:

http://www.aliexpress.com/store/1304942

Za BaoFeng UV-5RE wraz z ładowarką i słuchawką do ucha wychodzi 36$ czyli jakieś 135 pln (w Polskich sklepach są po 230 pln). Jak ktoś chce jakieś inne radio lub akcesoria z tego sklepu to też zapraszam.

P.S. Oczywiście istnieje niezerowa szansa, że dorzucą podatek i cło od tej paczki. Wielokrotnie zamawiałem już rzeczy z Azji i ani razu nikt się do tego nie przyczepił. Piszę informacyjnie, żeby nie było ewentualnego zdziwienia. No i gwarancji też raczej nie ma :)
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Miejscowość: Babice Nowe

Re: Wspólne zamówienie - radiotelefon

Postprzez Mati 03 Lut 2015, 10:59

Świetna sprawa. Poczytam o tym i chyba też się namówię. A od razu jakaś lepsza antenka tam się znajdzie? Czy lepiej kupić u nas?
Do kiedy potwierdzić?
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez StrzeLuk 03 Lut 2015, 12:36

Ta antena, która jest w komplecie wygląda na porządną. To nie jest jakiś drucik 5 cm. Tam na stronie nic lepszego nie mają. Ja sobie wezmę do tego od razu "gruszkę" i myślę o dodatkowej baterii - to jest koszt 5$.

Daj znać do końca tygodnia to zrobię zamówienie.
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Miejscowość: Babice Nowe

Postprzez Mati 03 Lut 2015, 15:28

Dobra, wygląda to dobrze, skoro poczytałeś to zdam się już na Ciebie z wyborem:) Docelowo będzie to radyjko ekh... (wątek publiczny)... mobilne, też myślę o gruszce, słuchawce do ucha, ładowarce. Jeszcze potwierdzę. Fajna inicjatywa!
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez MacCan 12 Wrz 2015, 21:09

a może kabel do programowania (może ktoś już ma) ??
Awatar użytkownika
MacCan

Miejscowość: Warszawa

Wróć do Bazar

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość