Rozporządzenie Ministra Obrony Narodowej

Tylko związane z tematyką militarną.
Inną tematykę wrzucaj do działu offtopic.

Moderator: HQ

Rozporządzenie Ministra Obrony Narodowej

Postprzez Wilk 17 Mar 2016, 09:59

Witajcie, jak pewnie już wiecie od 29.03.2016 obowiązuje zakaz noszenia munduru lub/i jego części przez osoby nieuprawnione. Który to konkretnie mundur i czy Multicam | Camogrom też jest objęty zakazem?
W rozporządzeniu nie ma info na ten temat.
Stowarzyszenia paramilitarne są wyłączone z tego zakazu jeżeli mają umowę z MON...
Awatar użytkownika
Wilk

Miejscowość: Warszawa

Re: Rozporządzenie Ministra Obrony Narodowej

Postprzez Mnich 17 Mar 2016, 13:39

Bez paniki. ;)
İ chodziłem ciemną doliną ,zła się nie ulękłem ......... bo jestem gorszy od niego N.S.Tem6
Awatar użytkownika
Mnich
Żołnierz

Postprzez Bartek 17 Mar 2016, 18:30

Nie możesz korzystać z mundurów we wzorach, które są obecnie używane przez WP. W sferze naszych zainteresowań jest to mundur tzw. wz. 2010 czyli wz 123 UP w letniej i zimowej odmianie, ubranie ochronne znane bardziej jako goretex, mundur DWS 15 oraz 16. To tak w przybliżeniu ponieważ zakaz obejmuje dużo więcej sortów mundurowych począwszy od majtek na du#ę a kończąc na mundurach wyjściowych, galowych i wieczorowych. Zakaz nie obejmuje starych sortów wz. 93 127 A czyli popularnego bawełniaka i letnich odmian wz 124, których kompletnie nie polecam w pole.
Osobiście jestem zadowolony z tego, że ktoś wreszcie zwrócił na to uwagę. Mundurowi należy się szacunek. Nam to krzywdy nie robi. Rynek jest zapchany różnymi wzorami mundurów szytymi przez różnych producentów. Do wyboru do koloru. W tej materii nic nie jest zabronione.
Awatar użytkownika
Bartek
Żołnierz

Postprzez Wilk 17 Mar 2016, 19:08

Dzięki wszystko jasne.;)
Awatar użytkownika
Wilk

Miejscowość: Warszawa

Wróć do Ciekawostki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość