[TRENING] 26.07.2015

Dział poświęcony raportom i dyskusjom z różnych wydarzeń otwartych. Także AAR umieszczane na innych forach.

Moderator: HQ

[TRENING] 26.07.2015

Postprzez Ojciec 27 Lip 2015, 14:25

No to jak chłopaki jakie przemyślenia.

Z mojej strony:
1. przy dwóch FT musi być C w celu koordynacji działania pododdziałów.
2. w FT musi być JEDEN dowódca wydający komendy wg wytycznych dowódcy oddziału
3. przed wyjściem w teren należy ustalić łańcuch przekazania dowodzenia w razie śmierci prowadzącego
4. nie możemy na treningu działać, że wiemy, że za przeciwnika mamy tylko jedną osobę. Musimy symulować, że nie rozpoznaliśmy sił przeciwnika. Tutaj obrazowo przychodzi mi do głowy "Byliśmy żołnierzami" i otoczony pluton w wyniku pogoni za czujką przez oficera. Każdy kto oglądał wie jakie to straty przyniosło amerykanom zarówno w otoczonym plutonie jak i w innych idących z pomocą. Nie możemy się nabuzowywać tylko działać z rozwagą.
5. słuchać komend dowódcy bo to on ponosi odpowiedzialność za całość i za trafność jego rozkazów.
6. Dowódcy FT muszą ze sobą współgrać żeby był manewr i ogień.

Pamiętajmy AS to NARZĘDZIE ze swoimi ułomnościami. Musimy przestać myśleć że to tylko AS.
Awatar użytkownika
Ojciec

Miejscowość: Kobyłka

Re: [TRENING] 26.07.2015

Postprzez Mnich 27 Lip 2015, 17:53

Ojciec lubię Cię. :D
İ chodziłem ciemną doliną ,zła się nie ulękłem ......... bo jestem gorszy od niego N.S.Tem6
Awatar użytkownika
Mnich
Żołnierz

Re: [TRENING] 26.07.2015

Postprzez Celin 28 Lip 2015, 22:52

Jedna rzecz rzuciła mi się w oczy. Idąc linią, gdy natrafiamy na kontakt, ostatnia osoba powinna również odskoczyć w stronę swojego sektora. Zdarzało się na treningu, że ostatni zamierał w miejscu i tylko odwracał się w celu osłaniania tyłów. W momencie odwrotu z jodełki powoduje to zaburzenia w odwrocie i zajmowaniu pozycji przez kolejnych członków ekipy.
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Wróć do Po imprezach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość